2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Extra

Testvére nyomoz Avicii halálának ügyében

A pénteken elhunyt ismert DJ, Avicii bátyja már Maszkatban van, hogy személyesen derítse ki testvére halálának okát, miután az ománi hatóságok kizárták a bűncselekmény lehetőségét. A család nemsokára a holttestet is hazaszállíthatja Stockholmba.

Tim Bergling, Avicii (fotó:Profimedia, Zuma Press – Archives)

A TMZ értesülései szerint az Avicii művésznéven ismert Tim Bergling idősebb testvére, David Bergling nemrég bejelentkezett egy maszkati szállóba, amely csupán tizenöt percre van attól a helytől, ahol a zenészt pénteken holtan találták. Feltehetőleg ő maga akar utánajárni, hogy pontosan mi történt öccsével a közel-keleti országban. A rendőrség szerint nincs idegenkezűségre utaló nyom, két boncolás után pedig teljesen kizárták a bűncselekmény lehetőségét. A család hamarosan a holttestet is hazaszállíthatja a svéd fővárosba, Stockholmba.


A mindössze huszonnyolc éves Avicii hosszú ideje küzdött alkoholproblémákkal. A hirtelen jött siker testét és lelkét egyaránt felemésztette. Huszonegy évesen már hasnyálmirigy-gyulladása volt, 2014-ben pedig eltávolították az epehólyagját és a vakbelét. Túlhajszolt életmódjáról egy dokumentumfilm is készült, amelyből megismerhetjük a DJ igazi arcát és éveken át tartó küzdelmét a függőséggel. Egészségi állapota miatt 2016-ban visszavonult, nem vállalt turnékat, még kisebb fellépéseket sem. A zene viszont mindvégig élete szerves része maradt, haláláig a stúdióban dolgozott.

Világszerte rengetegen nyilvánítottak részvétet, köztük a svéd hercegi pár is. – Hálásak vagyunk, hogy ismerhettük őt, nemcsak művészként, de magánemberként is csodáltuk. Felejthetetlenné tette az esküvőnket a lenyűgöző zenéjével. Őszinte együttérzésünket küldjük a családjának – írta közleményében Károly Fülöp herceg és Zsófia hercegné.


Jázmin szerepelt a klipjében

(fotó:Zsolnai Ákos)

Két videóklipjét is Magyarországon forgatta

A svéd DJ több hazai fesztiválon is megfordult az elmúlt években.

A 2015-ös szigetes fellépése után néhány napot még Magyarországon maradt, hogy videóklipet forgasson For a Better Day és Pure Grinding című dalaihoz. Az előbbiben egy magyar kislány, Csorba Jázmin a főszereplő, aki mindössze tízéves volt, amikor édesanyját felhívták azzal, hogy egy svéd zenész szőke hajú lányt keres a videóklipjéhez.

A család számára csak a beszélgetés végén derült ki, hogy Aviciiről van szó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  Ekkora a magánvagyona II. Erzsébetnek

  A brit uralkodó magánvagyonának nettó értéke 2,9 százalékkal 533,8 millió fontra nőtt 2017-18-ban – derült ki a brit korona vagyonportfolióját kezelő Duchy of Lancaster éves jelentéséből, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra Londonban.

 • Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgták A galaxis őrzői 3. rendezőjét

  Kirúgta a Disney James Gunnt, A galaxis őrzői vol. 3. rendezőjét, miután napvilágra kerültek olyan régi Twitter-bejegyzései, amelyekben a pedofíliával és a nemi erőszakkal viccelődött.

 • Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi József: Szorítsatok értem!

  Székhelyi Józsefet szerdán megoperálták. A színész orvosai hetekkel ezelőtt ugyanis áttéteket találtak a színész szervezetében, noha korábban úgy tűnt, jobban van és legyőzi a tüdőrákot.