2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb Eger

Tizenhárom kilométernyi út újulhat meg a megyében

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Heves megyében a 2402-es jelű út közel 2,6 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet.

A Közlekedésfejlesztés Heves megyében 1. elnevezésű projektet 1,334 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg a közút. A projekt keretében közel 2,6 kilométeren újul meg a 2402-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a napokban adta át a munkaterületet a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt., a fejlesztés előreláthatóan 90 napot vesz igénybe.


A Selyp–Gyöngyöspata összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ-táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

Idén Heves megyében közel 13 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból.

Elkezdődött az útfelújítás a heves megyei szakaszon
Fotó: MTI/Mészáros János

Kapcsolódó Cikkek