EUR: 325,40 Ft
CHF: 279,71 Ft
2018. július 23., hétfő
Lenke

Egyéb Győr

Tovább menetel a BL-ben a Győr

A friss Magyar Kupa-győztes zöld-fehérek a BL-negyeddöntő első fordulójában a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában hatgólos győzelmet arattak, így egy lépéssel közelebb kerültek ahhoz, hogy résztvevői lehessenek a versenysorozat csúcseseményének, a Women’s EHF Final 4-nak.

Igazi csapatmunka eredménye volt a Győri Audi ETO KC elmúlt hétvégi sikere, hiszen a korábbi sérült Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna és Stine Oftedal mellett Nycke Groot is kidőlt: egy edzésen szenvedett combsérülést. Jó hír, hogy e két utóbbi játékos sérülése nem olyan súlyos, mint a többieké, így lábadozó társaikkal szemben ők hamarabb lehetnek újra az ETO segítségére.


Kiss Éva sorozatos bravúrjai is kellenek az ETO meneteléséhez!
Fotó: gyorietokc.hu

A Buducnost Podgorica ellen így megfogyatkozva még nagyobb siker, amit a lányok véghezvittek, azaz 26-20-ra legyőzték a montenegrói csapatot. A szombati, magyarországi mérkőzést már mindenképp nyugodtabban várhatják a lányok, s akkor talán már Oftedal is pályára léphet. A podgoricai mérkőzésen az egész csapat jól teljesített, de a mezőnyből a csapatkapitány Görbicz Anita, Kiss Éva és Eduarda Amorim mindenképpen kiemelkedőt nyújtott, sőt utóbbi két játékost a forduló legjobbjai közé is beválasztották.

Eduarda Amorim a Buducnost Podgorica elleni BL-negyeddöntős találkozó előtt legutóbb 2017 novemberében lépett pályára a nemzetközi versenysorozatban, de úgy tűnik, a hosszabb kihagyás nem hagyott nyomot az emlékein, a védekezés egyik kulcsembereként és a maga nyolc góljának köszönhetően az EHF TV stábja a forduló sztárjai közé választotta.


Eduarda Amorim hosszú ideje nem lépett pályára nemzetközi meccsen, de szombaton zseniálisan játszott!
Fotó: gyorietokc.hu

Kiss Éva hétről hétre ámulatba ejti a kézilabdás társadalom apraját-nagyját, a győri hálóőr ugyanis remek formában van, briliáns védések sorozatával örvendezteti meg szurkolóit és jár túl az ellenfelek eszén. A Magyar Kupa döntőjében is remekül védett, s a Győr örülhet neki, hogy két olyan remek kapusa van, mint Kiss Éva és Grimsbö.

Szombaton jön a folytatás, a Győri Audi ETO KC célja nem lehet más, mint a győzelem!

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.