2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Szolnok

Tovább tart a jó széria

A férfi kosár- és vízilabda-bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt. A hétvégén mindkét csapat tett egy újabb lépést a bajnoki cím felé.

Az Olaj szombaton a Kecskemétet fogadta, és esélyeshez méltón szinte letarolta ellenfelét az első percekben, a nyitó negyed 27-13-as hazai előnnyel zárult. A kiskunságiak helyzetén az sem javított, hogy addigi húzóemberüket, Rastko Dramicanint kiállították a játékvezetők. Ennek ellenére a Kecskemét próbálta tartani a lépést, viszont Kendrick Perry hárompontosaira nem találta az ellenszert, így a vendégek annak is örülhettek, hogy a szolnokiak előnye a nagyszünetre „csak” 17 pont lett. A harmadik etap kiegyenlített játékot hozott, 20-20 pont esett mindkét oldalon, az utolsó tíz percben pedig a KTE megkezdte a felzárkózást. Huszáros hajrát vágtak ki Wittmann Krisztiánék, 16-0-s szakaszt hoztak össze, 81-77-nél azonban a fejükhöz kaptak az Olaj-játékosok, és végül 88-77-re megnyerték a találkozót. Az éllovasoknál a délszláv különítmény muzsikált a legfényesebben, hiszen Strahinja Milosevic és Luksa Andric is 14-14 pontot tett a közösbe.


Quincy Ford (labdával) is remekelt, 12 pontot szerzett

Kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Szolnoki Dózsa-Közgép meccse a Miskolc ellen, az Olaj-csarnoktól pár lépésnyire. A tét nem volt kisebb Cseh Sándorék számára, mint hogy le ne maradjanak a versenyfutásban az FTC-től, amely ugyanannyi ponttal áll, mint a Tisza-partiak. Ennek megfelelően komoly gólzápor zúdult a jövőre még erősebbé váló borsodiakra. Jól jellemzi a szolnokiak csapategységét, hogy 11 játékosuk talált be, míg a Miskolc kissé vízfejűnek mutatkozott a derbin: a vendégek 12 góljából ötöt az amerikai Alex Bowen szerzett, így ha ő nem fog ki ilyen parádés napot, aligha lett volna partiban a csapata. Ezt még így sem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni, hiszen a Dózsa a záró negyedre 13-8-as előnnyel fordult, a miskolciak ebből faragtak le kettőt, a vége 15-12 lett.

Nagy csapategységről árulkodott a szolnokiak teljesítménye

Könnyű dolga a folytatásban sem lesz egyik szolnoki gárdának sem: a vízipólósok vasárnap az Eger otthonában zárják a középszakaszt egy döntőnek is beillő összecsapáson, az Olaj pedig szerdán az Alba Fehérvár ellen odahaza próbálta szaporítani pontjait. Utóbbi mérkőzés lapzártánk után ért véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.