EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb Szolnok

Tovább tart a jó széria

A férfi kosár- és vízilabda-bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt. A hétvégén mindkét csapat tett egy újabb lépést a bajnoki cím felé.

Az Olaj szombaton a Kecskemétet fogadta, és esélyeshez méltón szinte letarolta ellenfelét az első percekben, a nyitó negyed 27-13-as hazai előnnyel zárult. A kiskunságiak helyzetén az sem javított, hogy addigi húzóemberüket, Rastko Dramicanint kiállították a játékvezetők. Ennek ellenére a Kecskemét próbálta tartani a lépést, viszont Kendrick Perry hárompontosaira nem találta az ellenszert, így a vendégek annak is örülhettek, hogy a szolnokiak előnye a nagyszünetre „csak” 17 pont lett. A harmadik etap kiegyenlített játékot hozott, 20-20 pont esett mindkét oldalon, az utolsó tíz percben pedig a KTE megkezdte a felzárkózást. Huszáros hajrát vágtak ki Wittmann Krisztiánék, 16-0-s szakaszt hoztak össze, 81-77-nél azonban a fejükhöz kaptak az Olaj-játékosok, és végül 88-77-re megnyerték a találkozót. Az éllovasoknál a délszláv különítmény muzsikált a legfényesebben, hiszen Strahinja Milosevic és Luksa Andric is 14-14 pontot tett a közösbe.


Quincy Ford (labdával) is remekelt, 12 pontot szerzett

Kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Szolnoki Dózsa-Közgép meccse a Miskolc ellen, az Olaj-csarnoktól pár lépésnyire. A tét nem volt kisebb Cseh Sándorék számára, mint hogy le ne maradjanak a versenyfutásban az FTC-től, amely ugyanannyi ponttal áll, mint a Tisza-partiak. Ennek megfelelően komoly gólzápor zúdult a jövőre még erősebbé váló borsodiakra. Jól jellemzi a szolnokiak csapategységét, hogy 11 játékosuk talált be, míg a Miskolc kissé vízfejűnek mutatkozott a derbin: a vendégek 12 góljából ötöt az amerikai Alex Bowen szerzett, így ha ő nem fog ki ilyen parádés napot, aligha lett volna partiban a csapata. Ezt még így sem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni, hiszen a Dózsa a záró negyedre 13-8-as előnnyel fordult, a miskolciak ebből faragtak le kettőt, a vége 15-12 lett.

Nagy csapategységről árulkodott a szolnokiak teljesítménye

Könnyű dolga a folytatásban sem lesz egyik szolnoki gárdának sem: a vízipólósok vasárnap az Eger otthonában zárják a középszakaszt egy döntőnek is beillő összecsapáson, az Olaj pedig szerdán az Alba Fehérvár ellen odahaza próbálta szaporítani pontjait. Utóbbi mérkőzés lapzártánk után ért véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.