2018. július 22., vasárnap
Magdolna

Egyéb Szolnok

Tovább tart a jó széria

A férfi kosár- és vízilabda-bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt. A hétvégén mindkét csapat tett egy újabb lépést a bajnoki cím felé.

Az Olaj szombaton a Kecskemétet fogadta, és esélyeshez méltón szinte letarolta ellenfelét az első percekben, a nyitó negyed 27-13-as hazai előnnyel zárult. A kiskunságiak helyzetén az sem javított, hogy addigi húzóemberüket, Rastko Dramicanint kiállították a játékvezetők. Ennek ellenére a Kecskemét próbálta tartani a lépést, viszont Kendrick Perry hárompontosaira nem találta az ellenszert, így a vendégek annak is örülhettek, hogy a szolnokiak előnye a nagyszünetre „csak” 17 pont lett. A harmadik etap kiegyenlített játékot hozott, 20-20 pont esett mindkét oldalon, az utolsó tíz percben pedig a KTE megkezdte a felzárkózást. Huszáros hajrát vágtak ki Wittmann Krisztiánék, 16-0-s szakaszt hoztak össze, 81-77-nél azonban a fejükhöz kaptak az Olaj-játékosok, és végül 88-77-re megnyerték a találkozót. Az éllovasoknál a délszláv különítmény muzsikált a legfényesebben, hiszen Strahinja Milosevic és Luksa Andric is 14-14 pontot tett a közösbe.


Quincy Ford (labdával) is remekelt, 12 pontot szerzett

Kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott a Szolnoki Dózsa-Közgép meccse a Miskolc ellen, az Olaj-csarnoktól pár lépésnyire. A tét nem volt kisebb Cseh Sándorék számára, mint hogy le ne maradjanak a versenyfutásban az FTC-től, amely ugyanannyi ponttal áll, mint a Tisza-partiak. Ennek megfelelően komoly gólzápor zúdult a jövőre még erősebbé váló borsodiakra. Jól jellemzi a szolnokiak csapategységét, hogy 11 játékosuk talált be, míg a Miskolc kissé vízfejűnek mutatkozott a derbin: a vendégek 12 góljából ötöt az amerikai Alex Bowen szerzett, így ha ő nem fog ki ilyen parádés napot, aligha lett volna partiban a csapata. Ezt még így sem lehetett teljes bizonyossággal kijelenteni, hiszen a Dózsa a záró negyedre 13-8-as előnnyel fordult, a miskolciak ebből faragtak le kettőt, a vége 15-12 lett.

Nagy csapategységről árulkodott a szolnokiak teljesítménye

Könnyű dolga a folytatásban sem lesz egyik szolnoki gárdának sem: a vízipólósok vasárnap az Eger otthonában zárják a középszakaszt egy döntőnek is beillő összecsapáson, az Olaj pedig szerdán az Alba Fehérvár ellen odahaza próbálta szaporítani pontjait. Utóbbi mérkőzés lapzártánk után ért véget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.