2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Belföld

Trükkösen vett lakást Molnár Gyula

Különös módon szerzett lakást Molnár Gyula, az MSZP választások után leköszönt elnöke Budapest XI. kerületében, még 2007-ben. Mindez nem sokkal azután történt, hogy Molnár Gyulát másodszor is polgármesterré választották Újbudán.
Molnár Gyula XI. kerületi polgármesterként az önkormányzattal több üzletet lebonyolító ingatlanfejlesztő lakóparkjában vett ingatlant, még 2007-ben. A Nádorliget lakóparkot a kétezres évek közepén a főváros legnagyobb lakóparkfejlesztései között tartották számon – írta a 24.hu.

Molnár Gyula (Fotó: MTI)

Molnár úgy vette meg a lakást, hogy akkori párttársa, Élő Norbert segített abban, hogy ne legyen közvetlen az adásvételes kapcsolat. A XI. kerületben épült Nádorliget lakópark egyik lakása lett Molnáré, de úgy, hogy közbeiktattak egy céget, talán hogy leplezzék az esetleges összeférhetetlenséget. (Ilyen vételnél ugyanis felvethető, hogy az újbudai kerületi vezetés a vállalkozó számára kedvező döntései összefügghetnek azzal, hogy Molnár a lakóparkjában vesz lakást.)

A lakóparkot építtető cég vezetője a tulajdoni lap szerint előbb 2007. január 22-én adta el a 130 négyzetméteres ingatlant a Molnár Gyulával akkor egy pártban, az MSZP-ben politizáló Élő Norbert ingatlanos cégének, hogy azután ő két hét múlva továbbadja Molnár Gyulának.

Az újbudai Nádorliget utcai lakóházak virágos erkélyekkel, játszótérrel, növényekkel.
MTI Zrt. / Bizományosi:Nagy Zoltán

Vagyis az akkori polgármester már azelőtt egy héttel sajátjaként tüntette fel az ingatlant, hogy valójában az ő tulajdonába került volna, amire február 6-án került sor. A tulajdoni lap tanúsága szerint január 29-én papíron még Élő Norbert cégének tulajdonában volt a lakás.


Molnár Gyula azt állítja, hogy transzparens módon és piaci áron vette az ingatlant. „Ennek a polgármesteri munkámhoz annyi köze volt, hogy ismerem és szeretem a környéket” – fogalmazott az MSZP-s.

Ujbuda – Nádorliget – lakótelep hangulatos lakóépületei, közötte parkkal, játszótérrel.
MTI/Bizományosi: Nagy Zoltán

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek