2018. augusztus 20., hétfő
István

Belföld

Új rehabilitációs gépet kapott a Szent János kórház

Új rehabilitációs gépet kapott a Szent János Kórház és Észak-Budai Egyesített Kórházak gyermekgyógyászati rehabilitációs osztálya; az Aprónép Alapítvány segítségével beszerzett eszközt csütörtökön adták át az intézménynek.

Az intézményben kezelt gyermekek mozgás- és járássegítő terápiáját segítő gép megvásárlásához szükséges 900 ezer forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) civil szervezeteknek kiírt pályázatán nyerte el az alapítvány.


Soltész Miklós, az Emmi egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára az átadón arról beszélt, hogy a magyar társadalom már sok mindenben felnőtt ahhoz, hogy segítse az olyan családok életét, ahol sérült gyermeket nevelnek.

Az itt kezelt gyermekek szülei által létrehozott civil szervezet megértette, hogy be kell segítenie a kórháznak, és ezzel nemcsak saját gyermekeiken, hanem a többieken is segítenek – tette hozzá az államtitkár. A most megvásárolt gép jelképes abban a tekintetben, hogy összefogással sok mindent el lehet érni – fogalmazott.


Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a II. és III. kerület önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy a kormány által tavaly elkezdett Egészséges Budapest Program az elmúlt száz év legnagyobb egészségügyi fejlesztését hozza el a fővárosban. Ezek a fejlesztések azt szolgálják, hogy nagyságrendekkel jobb legyen a betegellátás – tette hozzá.

A miniszter kiemelte, hogy az a több száz milliárd forintnyi forrás, amelyet a budapesti és agglomerációs fejlesztésekre költenek megtérül, hiszen egészséges társadalom nélkül nincs egy nemzetnek jövője.

A kórház Bolyai utcai telephelye komplex mozgásszervi, neurológiai, pedagógiai ellátást nyújt az erre rászoruló gyermekeknek, akiknek szüleit bevonják a rehabilitáció folyamatába, így a szülők által itt elsajátított mozgásfejlesztést segítő terápiákat otthon is folytatni tudják a gyerekekkel.

Medveczky Erika osztályvezető főorvos elmondta, a most átadott készüléket éveken keresztül kölcsönözték, azonban a sikeres pályázattal most meg is tudták vásárolni.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Sikeres volt a nyári szabadtéri színházi szezon

    Büszkék lehetünk itt Közép-Európában, mert szinte egyedülálló mennyiségű nyári szabadtéri színházat működtetünk és egyedülálló mennyiségű új produkcióval vártuk a magyar családokat és a külföldről Magyarországra látogató vendégeket – értékelte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a nyári szabadtéri színházi szezont vasárnap Szarvason.

  • Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

    Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.