2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozó hatóságnak nem egy, hanem „rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a válasz.hu Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

Értesüléseiket alátámasztja, hogy a rendőrség 2017. október 31-én indította újra a nyomozást az 1998. február 11-ei Fenyő-gyilkosság ügyében, vagyis két héttel azután, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség gyanúja szerint Ihász Sándor volt fővárosi, majd fellebbviteli főügyész október 17-én átvette irodájában Gyárfás Tamástól annak a hangfelvételnek a leiratát, amellyel – szintén a gyanú szerint – a gyilkos Jozef Roháchoz köthető Imrich K. megzsarolta Gyárfást. Bár a Központi Nyomozó Főügyészség szerint Ihász nem tett semmit a Fenyő-gyilkossághoz bizonyítékként szolgáló leirattal, a hangfelvételről a nyomozó hatóságok mégis értesültek, így felmerül a lehetőség, hogy az ügyben titkosszolgálati módszerek vezethettek nyomra.


Gyárfás állítja: senkinek, semmire nem adott megbízást Fotó: Mészáros Diána

Az már kiderült: Fenyő János médiavállalkozót, Gyárfás akkori üzleti riválisát Jozef Rohác végezte ki, a gyanúsítás szerint Portik Tamás maffiózó parancsára, akinek Gyárfás Tamás adhatott megbízást az emberölésre.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz bérlakást adnak hajléktalanoknak

  Húsz józsefvárosi, fővárosi tulajdonú bérlakást hoznak lakható állapotba, hogy azokba hajléktalan emberek költözhessenek egy európai uniós és állami támogatású program révén.

 • Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Tovább nő az influenza megbetegedések száma

  Intenzíven terjed az influenza: az év harmadik hetében – január 14. és 20. között – kétszer annyi, 38 200 beteg fordult orvoshoz panaszával, mint egy héttel korábban – derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán közzétett heti jelentéséből.

 • A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem a gyermekes családok mellé állt

  A baloldal soha nem állt a magyar családok mellé; Gyurcsány és a szocialisták kormányzásuk alatt mindig csak elvettek a gyermekesektől – jelentette ki Czunyiné Bertalan Judit, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán Komáromban.