Lokál » Programok

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Maminbaba

A Maminbaba várandós és kisgyermekes anyukának szóló alakformáló mozgásforma latin tánc alapokkal ötvözve. A könnyen követhető elemekből álló tánchoz semmiféle sportos előképzettség nem szükséges. A torna előnye, hogy gyermekekkel együtt végezhető, mivel a Maminbaba órák alatt a babák vagy a hordozóba vannak kötve, vagy az édesanya pocakjában ringatóznak a kellemes latin zenére. Foglalkozásvezető Kósik Ildikó maminbaba oktató. Belépő 1500 forint.

Tánccal az Alzheimer-kór ellen

Kétségtelen, hogy az emberek többsége szeret táncolni, de az idő múlásával, amikor elkezdenek rozsdásodnia végtagok és csökken a koordinációs képesség, kellemetlenül érezhetik magukat az idősebbek, ha táncparkettre lépnek. Pedig a tánc öröme nem csak a fiataloké kell, hogy legyen. A szenior örömtánc egy forradalmian új közösségi táncolási forma, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes mozgás. Az új tánclépések megtanulása intenzív agytornát kíván, és elősegíti az idegpályák olajozását, jó védelmet nyújt az időskori szenilitás és a demencia ellen. A Csili Művelődési Központban december 18-án ismét tánccipőt húzhatnak az idősebb korosztály képviselői a szenior örömtánc foglalkozáson.

Karate

Személyiségfejlesztő karate gyerekeknek. A karate segít a mozgáskoordináció javításában, az önbizalom növelésében, a helyzetfelismerési képességek javításában, a társakkal való viselkedés fejlesztésében. Fiúk és lányok együtt gyakorolnak. Az edzésen a legfontosabb, hogy a gyerekek tanuljanak, érezzék jól magukat, mozogjanak, és minden tekintetben fejlődjenek.

Télköszöntő Fesztivál a TEMI-ben

A Télköszöntő Fesztivál keretében a Vörösmarty Zenei Tömörülés tíz éves jubileumi, karácsonyi hangversenye december 18-án 18 órától várja az érdeklődő közöséget.A Vörösmarty Zenei Tömörülés a józsefvárosi Vörösmarty Gimnáziumban működő zenei együtteseket, hangszeres és énekes szólistákat gyűjti egybe. Az iskolai kórus mellett hangszeres-együttes és tanárdiák-kórus is működik, repertoárunkon a klasszikus zenei múlt darabjai, versmegzenésítések, valamint igényes könnyűzenei darabok szerepelnek. Tízéves jubileumi hangversenyükön – melyre hagyományosan a TEMI Fővárosi Művelődési Háza ad otthont – az elmúlt tíz év legsikeresebb produkcióiból válogatnak, az ünnep fényét emeli az Oscar díjas Mindenki című film kórusának közreműködése. A koncert díszvendége aBakáts téri Ének-Zenei Általános iskola kórusa Molnár Mónika vezetésével. Közreműködik: Kiss Krisztián, népzenész, jazz-muzsikus.

Sztárkarácsony

Sztárkarácsony hazai előadókkal, a Stúdió 11 Ensemble kíséretével. A szokásokhoz híven a fellépők igazi karácsonyi hangulatot teremtenek szívmelengető dalaikkal. Fellépők: Dolly, Kálmán György, Luigi, Majsai Gábor, Oláh Ibolya, Varga Miklós és Varga Vivien, Vikidál Gyula. Belépő 4900 forinttól kapható.

Rock and Roll közlegények

Rock and Roll közlegények címmel Révész Sándor koncertjét a MOM Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők. A Generál és Piramis slágerek mellett megszólalnak a szólóalbumok dalai a zenészre jellemző intimitással. Meghitt atmoszférájú előadás, kiváló zenével és a megszokott, magas színvonalú, magával ragadó előadásmóddal. Az est vendége Závodi János.

Hóban ébred majd az ünnep

Csondor Kata színésznő, Jazzy-díjas énekesnő és az idén 10. születésnapját ünneplő, hazánk egyik legmeghatározóbb dzsesszzenekara, a Fonogram-díjas Sárik Péter Trió közös koncertet ad december 18-án, amelynek teljes bevételét a súlyos beteg gyermekek kívánságait tizennégy éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány javára ajánlják fel. A műsor vendége Szolnoki Péter, a Bon Bon együttes tagja. A koncertre a regisztrációs jegyek személyesen vehetők át a Kultúrházban hétköznap 9 és 18 óra között. A becsületkasszás belépőjegy ára 2000 forint.

Bábszínház

Hangok, zajok, ízek, szagok, fények, színek, formák, felületek, tárgyak, gépek, élőlények. Feküdni, megfordulni, tapogatni, kúszni, mászni, lábra állni, tipegni, lépni, járni, futni, ugrálni, forogni. Enni, inni, aludni, figyelni, tanulni, beszélni. Mindezt megtapasztalják azok a gyerekek, akik ott lesznek a Kezeslábas Családi Bábszínház Izeg-Mozog! című csecsemőszínházi előadásán, mely után 20 perc közös játék vár a gyerekekre. Belépő 1200 forint.

Diridongó zenede

Zenés képességfejlesztő foglalkozás 3-7 éveseknek. Sokat éneklés, játszás a ritmussal, a hanggal, a néptánc alaplépései, a körjátékok a ritmushangszerek használata Mindez játékos formában, oldott hangulatban, kiscsoportos formában, esetenként a szülők részvételével történik. A foglalkozáshoz folyamatosan lehet csatlakozni. Belépő 1000 forint.

Nadrág a Klébiben

Emlékszik még valaki arra, mi az a „szocialista vígjáték”? Aminek társadalmi mondanivalója kicsinyke volt, a humora pedig soványka, viszont bátran kritizálta az élet nagy kérdéseit. Egy szocialista nagyvállalat igazgatója titkolt szeretője ágyában fekszik egy forró éjszaka után. Egyfolytában a szocialista erkölcsről prédikál és a vállalati ünnepség dísz szónoklatára készül a szocialista ipar csodálatos teljesítményéről. Egy valódi díszpinty. Egy potentát. Képzeljék el ahogy a főhős kikászálódik a szeretője ágyából és keresi a nadrágját… Hát, igen. Ez a fránya nadrág! A bajok mindig ilyen apróságok miatt kezdődnek. Mert nadrág nélkül mit ér a legnagyobb társadalmi pozíció, a legpotensebb férfiúi büszkeség. Mi marad egy emberből a nadrágja nélkül? És mi marad a rendszerből egy nadrágja vesztett főkáderéből? Erről szól az elmúlt 60 év egyik legsikeresebb, és legmulatságosabb magyar és bátran kijelenthetjük: „szocialista vígjátéka” a, Nadrág. Csak éppen a szocializmus bukott ki alóla…

Hangverseny

Az Erdődy Kamarazenekar a hangversenyen az idén 70 éves Orbán György zeneszerző előtt tiszteleg. Az ünnepi koncert középpontjában az együttesnek ajánlott Sopra Canto Fermo című vonószenekari mű áll, de műsorra tűzik Orbán Albumlapok Razumovszkij grófnak című kompozícióját is.Az est nyitányaként Josef Suk — Dvorák hasonló kompozíciója árnyékában kissé méltatlanul mellőzött —Szerenádja hangzik fel.A koncertet a hazai közönség előtt alig ismert kiváló lengyel komponista, Simon Laks, Magyarországon először elhangzó Szinfoniettája zárja.

Kortárs kerámiák a galériában

Az anyagok kimeríthetetlen változatosságát, a felületkialakítást, a színes, mázas felületetek létrehozását jelentő kortárs kerámiaművészet jeles képviselője, Zakar István keramikus-restaurátor legújabb munkáiból nyílik kiállítás december 14-én 18 órakor az Újlipótvárosi Klub-Galériában . A belépés ingyenes. A tárlat 2018. január 12-éig látogatható.
14 program