Lokál » Programok

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Művészet a természet

Szilajka Erzsébet kavicsképeiből nyílik kiállítás augusztus 17-én 16 órakor az Aranytíz Kultúrházban (V. kerület, Arany János u. 10.). A kavicsok minta- és formagazdagsága ihlette a művész alkotásait. A kavicsképek egyszerre statikusak és dinamikusak; mozdulatlan is élőképpé változnak. A kiállítás szeptember 15-éig tekinthető meg hétköznaponként 9 és 19 óra között.

Kiscsillag a Barbában

A Kiscsillag együttes egyetlen önálló nyári koncertjét Budapesten augusztus 17-én élvezheti a közönség a Barba Negrában. A Kiscsillag, egy komolyan vett, alternatív rockzenét játszóhobbizenekar, 40 körüliek garázsrockzenekara. Az együttes 2005 tavaszán alakult, szabadidő zenekarként. A történet szerint egy napon Lovasi András szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugorjanak össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy összeállt a Kiscsillag zenekar rajongóik legnagyobb örömére.

AUFeszt

Az Angyalföldi Utcazene Fesztivál immár hatodik éve hív meg szabadtéri örömzenélésre fiatal együtteseket, zenészeket, énekeseket a nyáron, havonta egy-egy péntek estén. Augusztus 17-én 18.30-tól a Ruttkai Éva parkban (XIII. kerület, Wahrmann Mór köz 51.) ez alkalommal a Ceasar’s Bread, a Passz és a Red One House zenekar szórakoztatja a közönséget.

Filmzene Fantázia

A Budapesti Nyári Fesztiválon már hagyományosnak számítanak a filmzenei koncertek, amelyek minden évben az ország egyik legszebb mozijává változtatják a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A Filmzene Fantázia koncert show augusztus 17-én minden idők legsikeresebb filmzenéit mutatja be Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra tolmácsolásában. Az idei program a fantasy és science-fiction filmek köré épül: a műsorban felcsendülnek a Harry Potter sorozat, A gyűrűk ura és a Trónok harca melódiái, a science-fiction világából pedig a legemlékezetesebb űrszimfóniák, mint az Űrszekerek és a Csillagok háborúja dallamai. De itt lesznek a szuperhősök is: John Williams Superman indulója és Danny Elfman éjsötét Batman zenéje.

Rutkai Bori a Kobuciban

Augusztus 18-án 10.30 órakor a gyerekek vehetik birtokba a Kobuci kertet. A Rutkai Bori Banda várja őket, hogy egy kellemes nyári délelőttöt töltsenek együtt. A zenekar 2018-ban megjelent legújabb lemeze, az Űrdöngölők távolabbi, űrbéli tájakra kalauzolja ifjú hallgatóságát.

Néptánctábor

A Liget Táncakadémia idén augusztus 13. és 17. között rendezi meg hagyomány nyári néptánctáborát az Erzsébetligeti Színházban (XVI. kerület, Hunyadvár u. 43/C), ahol a gyerekek táncpedagógusok segítségével sajátíthatják el a néptánc alapjait, megtanulhatják a Berczik Sára-féle tartásjavító technikákat és néprajzi ismeretekkel is gazdagodhatnak. A részvételi díj 22.000 forint/hét, amely tartalmazza a napi háromszori étkezést is. A alsó korhatára: 5 év. Jelentkezni a tancakademia@gmail.com e-mail címen vagy a +36 20 596 3292-es telefonszámon lehet. További részleteket a www.kulturliget.hu oldalon találnak az érdeklődők.

Óriáshomokozó Újpest szívében

Az előző évekhez hasonlóan idén nyárra is hatalmas játszótérré változik a Szent István tér. Újpest Önkormányzata idén is megnyitotta a nyár legnagyszerűbb és legnagyobb játszóterét Újpest szívében. Augusztus 12-ig kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való foglalkozást. Az óriáshomokozó mellett óriás sakktáblával, pingpongasztallal, csocsóval, vizes mókával, és még több tucatnyi színes játékkal várják a látogatókat.

Nyári sporttáborok

Már lehet jelentkezni a Városgazda Utánpótlás Akadémia nyári, 11 turnusban indított nyári táboraira. Kilenc szakosztály táborai mellett az összes sportágat összefoglaló sportágválasztó tábort is kipróbálhatják az érdeklődők. A sportprogramok mellett napi háromszori étkezéssel, programok, animációs foglalkozás és strandolás gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról. A táborok időpontjairól, helyszíneiről és a részvételi feltételekről a www.varosgazda18.hu weboldalon találnak információt az érdeklődők.

Iskola a korszakhatáron

Hogyan élt egy iskola a nagy háború idején? Milyen fontos közlendőik voltak a fronton harcoló egykori diákoknak az igazgató számára? Van-e honvágy az iskola után? Hányan haltak hősi halált? Kik voltak ők? Ezekre a kérdésekre ad választ az Evangélikus Országos Múzeumban nyílt időszaki kiállítás, amely a fasori evangélikus gimnázium első világháborús mindennapjaiba enged bepillantást. A tárlaton a diákokból és tanárokból lett frontkatonák Hittrich Ödönnek, az iskola egykori igazgatójának írt személyes hangú levelei, tábori lapjai mellett személyes tárgyak, a fronton töltényhüvelyekből és fegyveralkatrészekből készített emlékek is láthatók. A kiállítás november 5-ig, hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között látogatható.
10 program