Lokál » Programok

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Mesefesztivál

Május 25-én 10 órakor Süsüvel és barátaival találkozhatnak a kicsik és nagyok a Klauzál Házban (XXII. kerület, Nagytétényi út 31–33.) rendezett Mesefesztiválon. Csukás István – Bergendy István Süsü, a sárkány című zenés mesejátéka után a Búgócsiga zenede koncertjén saját feldolgozású, ismert gyermekdalokat, népdalokat, mondókákat hallgathatnak meg a gyerekek. A koncerten Csukás István népszerű meséiből készült rajzfilmek dalai is megszólalnak. A belépőjegy felnőtteknek 1500, gyerekeknek 1000 forint.

Pöttyök a köbön

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház május 25-én 10.30-kor zenés babaszínházi előadással érkezik a Tücsöktanyára (XIII. kerület, Dagály u. 15/A). A Pöttöm pöttyön pöttyös pötty című produkcióban varázslatos manókezek gyúrják, csavarják, forgatják a színes pöttyös párnákat, amíg azokból elefánt, oroszlán, zsiráf, egér és még sok más állat nem lesz. Az előadás 3 éves korig ajánlott. Belépés játszóházi belépővel.

Népzenei koncertnap a Dunán

Fiatal zenészek, változatos zenék, izgalmas helyszín, azaz koncertek egész nap a Dunán. Május 25-én a Budapest FolkFesthez kapcsolódva népzenei koncertnapot tart a Hagyományok Háza. A Budapesten dokkoló Kassa Jazz Hajó két színpadán 11 órától 17.30-ig szól majd a muzsika.2017 tavaszán a Hangvető Zenei Társulással együttműködve a Hagyományok Háza nyílt pályázatot hirdetett népzenei és világzenei zenekarok számára. A zenekarok közt vannak olyanok, akik csakis autentikus népzenét és vannak,akik feldolgozott népzenét játszanak. Vannak olyanok, akik más népek népzenéjével és vannak olyanok, akik más zenei stílusokkal ötvözik a magyar népzenét. Az ezekből az együttesekből álló színes csokor területileg, etnikailag és műfajilag a mai magyar népzene igen széles spektrumát öleli fel és mutatja be ezen a napon. Az ingyenes rendezvényre a belépés a hely befogadóképességének korlátai miatt regisztrációhoz kötött.

Mese

A Solymár utcai Máltai játszótéren a Gyerek Könyv Megállót Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere adja át. A gyerekeknek DannyBain mesél: Szaszuma és a szél interaktív, zenés-táncos mese afrikai ritmusokra.

A Csizmás Kandúr

Május 25-én 14.30-kor a Nektár Színház előadásában láthatják az érdeklődők a Csizmás Kandúr című színdarabot a Táncsics Mihály Művelődési Házban (XXIII. kerület, Grassalkovich út 122–124.). A Grimm-testvérek gyűjtése alapján készüllt darabban a szegény molnárlegényből a Kandúr segítségével lesz gróf, majd király. A klasszikus mesét klasszikus motívumokat idéző zene színesíti. A belépő 7000

Selyemre álmodott mesék

Május 25-én 18 órakor nyílik Várnay Krisztina selyemfestő, művészetterapeuta „Selymese – Selyemre álmodott mesék” című kiállítása a Rákoshegyi Közösségi Házban (XVII. kerület, Podmaniczky Zsuzsanna u. 3.). A kiállítást Jakab András faműves nyitja meg. Közreműködik Horváthné Dunaveczki Leona. A tárlat június 30-ig, a Közösségi Ház nyitvatartási idejében látogatható.

Hangfürdő

Május 25-én a Királyerdei Művelődési Házban ismét átélhetik az érdeklődők azt a különleges élményt, amit a tibeti hangtálak és gongok harmonikus megszólaltatása okoz. A finom rezgések megnyugvást hoznak a léleknek és a szellemnek, átjárják az egész testet. A hangtál kellemesen nyugtató hangja segítségével oldódnak az energiablokkok, szabad utat engedve ezzel az energia áramlásának. Mindezek hatására kiegyensúlyozottabbakká válhatunk, elmélyülhetünk önmagunkban, harmóniába kerülhetünk magunkon kívül környezetünkkel is. A részvételi díj 1100 forint. A hangfürdőn való részvételhez előzetes jelentkezés szükséges a +36 1 278 2747-es telefonszámon.

Ez a nap a családoké

Május 26-án ismét az Újpesti Családi Nap színhelye lesz a Víztorony melletti szabad terület.Ismét az újpesti családok veszik birtokba az Árpád út - Laborfalvi Róza utca találkozásánál levő szabadtéri területet. Ismét egy nap, amikor a családok önfeledten tölthetnek el egy gyermek programokban, koncertekben gazdag napot a szabadban. A hagyományos rendezvény elsődleges célja, hogy a családoknak színvonalas, érdekes, közös programok biztosítson, amelyek a különböző életkorú és érdeklődésű családtagok mindegyike számára vonzó, érdekes időtöltést jelenthet. A gyerekeket játékok és különböző kézműves foglalkozások, a felnőtteket bemutatók, koncertek szórakoztatják, és a Víztorony is gyönyörű fényekben pompázik majd ezen az estén.

Hamupipőke

A gyerekek Ametist Bábszínház marionett előadásában nézhetik meg a Hamupipőke című mesejátékot az "Apu, anyu! Gyerekek?" program keretében, utána kézműves műhely, diafilmvetítés, retro társasok és csokievő verseny. Belépő 900 forint.

Emlékkiállítás

Buna Konstantin aranydiplomás festőművész, a Kondor Béla Közösségi Ház Felnőtt Képzőművész Körének volt művésztanára emlékére nyílik kiállítás május 26-án 15 órakor a Közösségi Házban (XVIII. kerület, Kondor Béla sétány 8.). Köszöntőt mond: Galgóczy Zoltán alpolgármester. A művészre emlékezik és az életrajzi albumát bemutatja felesége, Buna Konstantinné. A június 10-ig naponta 9 és 19 óra között megtekinthető tárlatot dr. Feledy Balázs M. S. Mester-díjas művészeti író nyitja meg. Közreműködik Kinizsi Ottó előadóművész és Kiss Ernő hegedűművész.

Gyereknap

Max és Móric,- a Ciróka Bábszínház előadása, a fergeteges Feak Fusion Cabaret cirkuszi műsora, a Kiskalász zenekar gyermekkoncertje, Lovagi torna, a Tekergőtér, Furfangos csudavilág és a Furagura játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház, valamint hempergő várja a gyerekeket.A belépés díjtalan. Eső esetén rendezvényt a Kultúrkúria épületében tartják meg.

Lemezbemutató

Kiss László Béres Ferenc- és Aranypáva-díjas énekművész, a hazai népzenei élet ismert énekese május 26-án 17 órakor mutatja be új, Hazám, hazám… című lemezét Rákoscsaba megújult főterén (XVII. kerület, Litera tér). A több országos népdalversenyen első helyezést nyert és számos zenei díjjal elismert művész koncertjén tanára, Budai Ilona Kossuth- és Magyar Örökség-díjas népdalénekes lesz a vendég. A részvétel ingyenes. Rossz idő esetén a programot a Csaba Házban tartják meg.

Budapesti Fuvola Akadémia felejthetetlen koncertje

A Budapesti Fuvola Akadémia egymás után négy hangverseny szervezett egy estére. SandrineTilly az Orchestre National du Capitole de Toulouse szólófuvolása, Anna Garzuly-Wahlgren a lipcsei GewandhausOrchestra szólófuvolása, Marina Piccinini nemzetközi szólista, valamint Geoff Warren jazzfuvolás ad minden bizonnyal felejthetetlen koncertet a program résztvevőinek. Zongorán az est folyamán közreműködik Granik Anna és Tálas Áron, valamint dobon Szendőfi Péter, bőgőn pedig Fonay Tibor.

Leporolt klasszikus

Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című drámai költeményének friss, 21. századra hangolt feldolgozását láthatják az érdeklődők május 26-án a Rákoskerti Művelődési Házban. A leporolt változatban Vörös Csongor és Marty Tünde a mai „vedd meg, unj rá, dobd ki, vegyél másikat” cinikus kényelmében döbbennek rá az ürességre, a nyugtalanságra, a boldogság hiányára, és nagy áldozatok árán küzdelem az igaz szerelemért. Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott. A helyek korlátozott száma miatt előzetes regisztráció szükséges a Művelődési Ház telefonszámán (+36 1 257 4498) vagy e-mail címén (rakoskert.info@vigyazom.hu).

Pezsgő ritmusok

A varázslatos Kelet hangulatát idézi a Spiritdance Tánciskola, a Mirage Bellydance tánccsoport, valamint Nirsch Havaska és tanítványainak május 26-án 18 órakor kezdődő hastáncbemutatója a KMO Művelődési Házban (XIX. kerület, Teleki u. 50.). A műsorban kezdő, haladó és profi táncosok mellett egy csodás hangú énekesnő is elkápráztatja majd a közönséget. A Kis-pesti táncestre jegyek a Művelődési Ház pénztárában válthatók.

Nő-Ikonok

A társasdalomra, a kultúrára vagy akár a politikára jelentős hatást gyakorolt nőket mutat be a Nő-Ikonok című táncelőadás, amelyet május 26-án láthatnak az érdeklődők az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban. Az előadás az egyes női ikonok megjelenítése mellett kortörténeti lenyomatait mutatja be annak, hogy töltötték közösségben szabad idejüket a nők; felidézi a gótika nőit, a Tudor-nőket és a szüfrazsett mozgalmak ébredését. A nézők átélhetik az 1920-as évek hangulatát és a ’40-es évek pin up-stílusát, de megjelenik a ’80-as évek nője is, aki egyedülálló öltözködésével, hajviseletével igencsak mély nyomot hagyott maga után.

Dr. Bagdy Emőke előadása

Minden fejben dől el, Dr. Bagdy Emőke előadása. akit médiaszereplései, ismeretterjesztő könyvei tették a hazai klinikai pszichológia királynőjévé. Pozitív, és mindent azzá formál. Nem mereng az akadályokon, a megoldást keresi. Folyton mozgásban van, előre néz. Jelene az alkotás, és a jövője minden, ami megalkotható, felépíthető, elindítható szellemi, szakmai áramlat, kutatás vagy eszmei hatás. Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani ismeretek terjesztését, a szakmai közvélemény formálását.

Olga Tobreluts: Nyári kert

Olga Tobrelutsnak, az orosz médiaművészet megalapítójának 2015-ös Ludwig Múzeumban rendezett Abszolút szépség – Szentpétervári Új Akadémizmus kiállításon történő bemutatkozása, 2017-ben a Műcsarnokban és a debreceni MODEM-ben rendezett egyéni kiállításai után most a nemzetközi UVG Galériában látható nagyszabású kiállítása Nyári kert címmel, ami június 10-ig látogatható.

Nyári sporttáborok

Már lehet jelentkezni a Városgazda Utánpótlás Akadémia nyári, 11 turnusban indított nyári táboraira. Kilenc szakosztály táborai mellett az összes sportágat összefoglaló sportágválasztó tábort is kipróbálhatják az érdeklődők. A sportprogramok mellett napi háromszori étkezéssel, programok, animációs foglalkozás és strandolás gondoskodik a gyermekek szórakoztatásáról. A táborok időpontjairól, helyszíneiről és a részvételi feltételekről a www.varosgazda18.hu weboldalon találnak információt az érdeklődők.
25 program