Lokál » Programok

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Kézműves foglalkozás

Fazekas műhely 7-14 éves korig, ahova olyan általános iskolás gyerekeket várnak, akik szeretnének megismerkedni a fazekasság alapjaival. Téma: lapedények, használati és dísztárgyak készítése. Műhelyvezető Szűcs Tímea Népi Iparművész, fazekas oktató. Információ: Nagyné Tóth Kinga szervezőtől (20/249 1580, kingat@kulturkuria.hu) kapható.

A Hallgatás napja

Megismerés, rácsodálkozás, új találkozás és elmélyülés, felfedezések és újrafelfedezések sora. Ezt ígéri a közönség és éppúgy az előadók számára a Hallgatás Napja, amelyet 2017-ben immár harmadik alkalommal rendeznek meg október 21-én, 10 órától a Budapest Music Centerben. A Concerto Budapest egynapos zenei maratonja idén is elsősorban a kortárs zenére összpontosítja a figyelmünket - ám ezúttal a régmúlt remekművei, mesterei álarcban, parafrázisok formájában elevenednek meg előttünk. Pärt, Górecki, Gubaidulina, Kurtág, Jeney, Vidovszky – legendás kortársaink művei mellett külföldön élő magyar és hazánkban alkotó külföldi zeneszerzők kompozíciói hangzanak el az egy napba sűrített, 21 koncerten a legkiválóbb szólisták közreműködésével. A hallgatás beleegyezés, tartja a mondás, de a Keller András által megálmodott és vezetett minifesztiválon a hallgatás mindig több ennél: kíváncsiság, megértés, kötődés. A lehető legjobb út minden zene felé, legyen az akár régi, akár új.

Asia Gasztro

Október 21-én egész napos kulináris és kulturális programokkal várja az érdeklődőket az Asia Gasztro Fesztivál az Asia Centerben. Az ingyenes családi rendezvény idén az egészséges életmód és a tudatos táplálkozás téma köré szerveződik. A fesztivál partneréttermeinek ingyenes kóstolói mellett lesznek egészségügyi szűrések, életmód-tanácsadás, kézműves programok, teaház, kisállat-simogató és színpadi programok. Fellép mások mellett Ricsi Bohóc, az Alma együttes és Takács Nikolas, valamint FördősZé, Rákóczi Feri és Rubint Réka. A napot tűzijáték zárja. A részletes program a www.asiacenter.hu weboldalon olvasható.

Boszorkányos tivornya

Az Újpalotai Közösségi Ház (XV. kerület, Zsókavár u. 15.) gyermekszínházi sorozatában október 21-én 10 órától a Trambulin Színház Boszorkányos tivornya című előadását láthatják az érdeklődők. . A Föld boszorkányai évente egyszer találkoznak. Végső céljuk, hogy sokasodva egy napon elinduljanak, és végre megreparáljanak mindent, amit az emberek a világon elrontottak. Az előadás 3 éves kortól ajánlott. A belépőjegy gyerekeknek 600, felnőtteknek 800 forint.

Volt egyszer egy…

Az Aranyszamár Színház és a Kabóca Bábszínház közös produkcióját láthatják a gyerekek és kísérőik október 21-én 10.30-kor az Erzsébetligeti Színházban (XVI. kerület, Hunyadvár u. 43/C). A Volt egyszer egy… című bábelőadás egy kislányról szól, aki elindult a világba, mert az udvarán nyújtózkodó Nagy Üres mellett nem volt többé maradása. Útja során pöffeszkedő almákkal, rebbenő pillás békával és csupaláb hernyóval találkozott.

Játszóház

Az ősz első családi játszója. Új játékokkal, játékos tornával, csillámtetoválás készítésével és kézműves foglalkozással no és 11.45-től bábeélőadással várják a kicsiket és nagyokat. Belépő gyerekeknek 300, felnőtteknek 400, családoknak 300 forint/fő, 1 éves kor alatt díjtalan.

Kolompos koncert a művházban

Hogyan nevetteti meg, és kapja feleségül Vitéz Levente a Király szomorú leányát, később hogyan találja meg a Háromfejű Sárkány által elrabolt Királykisasszonyt, miközben vándorol vidékekről, vidékekre, és érdekesebbnél érdekesebb muzsikákkal és táncokkal ismerkedik meg? Erről szól a Kolompos mesetár legújabb, egyben eddig leghosszabb darabja, amelyet október 21-én 11 órakor láthatnak a gyerekek és kísérőik a KMO Művelődési Házban (XIX. kerület, Teleki u. 50.). Jegyek a helyszínen és a www.jegy.hu oldalon válthatók.

Boribon cicája

Marék Veronika szeleburdi mackójának, Boribonnak a története 1958-ban indult útjára, majd 1970-ben csatlakozott hozzá Annipanni.Október 21-én 11 órakor, a Csepel Színház (XXI. kerület, Árpád u. 1.) hétvégi gyermek matiné előadásán találkozhatnak a kis mackóval a gyerekek. A Nefelejcs Bábszínház műsorában Boribon szamócát keres a réten, ám szamóca helyett furcsa dolgokat talál: cipőket, inget, kalapot és egy igazi jó barátot. A belépő 1200 forint.

Nótadélután a Kondorban

„Öreg cigány hegedűjén” címmel rendezi meg következő magyarnóta-műsorát a Fráter Loránd Nótakör október 21-én 14 órától a Kondor Béla Közösségi Házban (XVIII. kerület, Kondor Béla sétány 8.). Fellép Csák József, Jakab Éva, Fehér Erzsébet, Demény Ibolya, Takács Marika, Kertész Marika, Szabó Rita, valamint Kapi Gábor, Szabó Vince, Bata Kálmán, Fényes György és Karakas Rózsa. Kísér: Németh Csicsó József és cigányzenekara. A műsor utáni tánchoz Kremzner József húzza a talpalávalót. Belépőjegyek 1200 forintért válthatók a Közösségi Ház pénztárában.

A két Lotti

Generációk nőttek fel Erich Kästner: A két Lotti című ifjúsági regényén. A műből számtalan feldolgozás is készült. Október 21-én a Gózon Gyula Kamaraszínházban a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat közös előadásában láthatja a közönségLotte és Luise történetét. Találkozásukkor rögtön feltűnik a két kislánynak – és mindenki másnak is –, hogy mennyire hasonlítanak egymásra. Összedugják a fejüket, hogy a hasonlóság rejtélyét megfejtsék, így kiderül számukra, hogy valóban ikrek, csak szüleik korai válásukkor megosztoztak rajtuk. Az egymásra talált testvérek vakmerő tervet eszelnek ki a szüleik ballépésének helyrebillentésére.

Színház

Mit rejt a szalaggal átkötött piros kalapdoboz? Két egyforma kutyus orra kandikál ki a megbontott csomagból. Hogy kik a jövevények? Bertalan és Barnabás, a két kutyakölyök. Egy mese az identitáskeresésről, az otthonra találásról és a családról, piciknek és nagyobbaknak. A Janikovszky Éva meséje nyomán írt Bertalan és Barnabás című mesejátékot az Aranyszamár Bábszínház előadásában nézhetik meg az érdeklődők. Jegyár 1000 forint.

Ráadás, Bródy Jánossal

A RÁADÁS koncertek nem érnek véget! A fantasztikus BRÓDY70 Aréna után is tovább tart a RÁADÁS koncertsorozat október 21-én és 22-én a Budapest Kongresszusi Központban 19 órakor. Bródy Jánost 70. évfordulója alkalomból barátai és tisztelői rábeszélték egy nagyszabású jubileumi koncertre, és egy reprezentatív 5 lemezes bakelit összeállítást terveztek a legjobb Bródy dalokból. Az 5. lemez vadonatúj és néhány újraértelmezett dallal a „Ráadás” címet kapta. A Ráadás album 2016 elején CD formában is forgalomba került, és néhány hét alatt aranylemez lett. A „Lesz még egyszer” címmel az Arénában tartott születésnapi koncert felejthetetlen élményt jelentett minden résztvevőnek, és Bródy János koncertfellépései iránt az érdeklődés soha nem látott magasságokba ívelt. Teltházas koncertek jelzik az életműből válogatott újabb és régebbi legendás dalok sikerét, és az új összeállítású zenekar Kirschner Péter vezetésével országszerte elnyerte a közönség elismerését. A fellépéseken a közönség nem szűnt meg követelni az újabb és újabb ráadásokat, és erre Bródy János egyszer ironikusan megjegyezte, mostantól minden koncert már Ráadás lesz.

Tango Classic

Igazi zenei csemegével várja a közönséget Illényi Katica október 21-én a Vigadóban. Az Artisjus- és Liszt-díjas hegedűművész a 20. század tangó zeneművészetének olyan meghatározó meghatározó és kiemelkedő műveit adja elő, mint például AstorPiazzolla argentin zeneszerző Négy Évszak Buenos Airesben (The FourSeasons of Buenos Aires) című négy tételes műve. Piazzolla szerzeményei mellett elhangzanak Jacob Gade, AngelVilloldo, Richard Galliano és a Piazzola-tanítvány Saul Cosentino világhírű darabjai. Külön érdekessége a koncertnek, hogy magyar szerzők – többek között Ábrahám Pál, Kolta Lajos – a műfajban írt dalai is felcsendülnek. Közreműködik az AnimaMusicae Kamarazenekar.

Koncert

Kalotaszegtől Hendrixig, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák koncertje. Az Első Pesti Rackák a Rackajam továbbgondolása, Ferenczi Györggyel, a világ egyik legjobb szájharmonikásával az élen. A koncert határtalan zenét és óriási bulit ígér, úgy ahogy ezt a rajongók már szokhatták. Az együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével. Jegyár elővételben 1500, a koncert napján 2000 forint.

Koncert

A Magyar Vista Social Club egy energikus színpadi produkció hét zenésszel, akik egyenként már bizonyították, hogy kiemelt helyük van a könnyűzenei életben. A koncertvendégei Csík János és Kunos Tamás a Csík zenekarból.

Színház

Lord Archibald Cavendish szívesen látná két utolsó rokona, Ronald és Jane egybekelését, hogy a családi vagyon szétforgácsolódás nélkül szálljon jogos örököseire. A lord szeretné összeboronálni őket, ezért saját halálhírét kelti, s végrendeletében kiköti, hogy az örökösök kötelesek egy hónapig a kastélyban tartózkodni, közösen étkezni, egymástól csókkal elbúcsúzni. Az ördög nem alszik című zenés vígjátékot a Pesti Művész Színház előadásában nézhetik meg.

Janika a KMO-ban

Békeffi István és Stella Adorján humorban és fordulatokban gazdag vígjátékát, a Janikát láthatja a közönség október 22-én a Turay Ida Színház társulatának előadásában a KMO Művelődési Házban. Budapest legismertebb primadonnáját férje csúnyán faképnél hagyta, mondván egy hónapra Amerikába utazik egy darabot megrendezni. Azóta 15 év telt el. A jelenlegi színigazgató a Janikacíműprodukció főszerepére szeretné felkérni a színésznőt, aki meglehetősen ódzkodik a 14 éves kisfiú szerepétől. Próbaképpen gyerekruhába bújik, amikor is váratlanul betoppan a hűtlen férj. Kihasználva az alkalmat az asszony meghagyja férjét abban a tudatban, hogy ő nem más, mint a saját fia és elhatározza, hogy visszaszerzi férjét.

Komár-emlékest

Halálának ötödik évfordulóján Komár László-emlékestre várja a közönséget október 22-én 18 órakor a Rockmúzeum (XIII. kerület, Kárpát u. 23.). Közreműködik Csipesz és barátai, valamint Atkári Lajos. A belépőjegy 2500 forint.

Váratlan vendég a RaM-ban

A Madách Színház társulatának Váratlan vendég című előadását láthatja a közönség október 22-én a RaMColosseumban. A dél-walesi ködös éjszakában egy magányos autós az árokba csúszik járművével. Segítséget keresve egy előkelő villára bukkan, ahol egy tolószékben ülő férj és egy fiatal, gyönyörű feleség várja. A férjnek egy golyó ütötte lyuk van a halántékán, a feleségnek pedig egy pisztoly van a kezében. Nyilvánvalóan gyilkosság történt, és az sem kétséges, ki követte el. A feleség mindent bevall, de az idegen mégis úgy érzi, hogy a nő ártatlan. A ház lassan megtelik feltételezett elkövetőkkel. De vajon ki az igazi tettes?

Filharmonikusok a repülőtéren

Különleges koncertélményben lehet részük azoknak, akik október 22-én este ellátogatnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es Termináljára. A reptér 1. fogadóépületének jellegzetessége a repülőgépet formázó alaprajz, amihez hasonlót nemigen látni más légikikötőknél. Ebben az egyedi formájú épületben Somogyi-Tóth Dániel vezényletével a Kodály Filharmónia Debrecen előadásában hallgathatja meg a közönség Vajda János: Quodlibet és Változatok egy képzeletbeli Weöres-versre, valamint Orff: Carmina Burana című művét. Közreműködik Rácz Rita, Haja Zsolt, Szerekován János, a Kodály Kórus Debrecen, a Talamba Ütőegyüttes és a Vörösmarty Gyermekkar. Jegyek a www.jegy.hu oldalon válthatók.

Lipták Pódium

Színpad és kínpad. Az 1956-os forradalom színházi történései. Előadja Nagyváradi Erzsébet és Rubold Ödön. Hogy a színházi életben mi történt ’56-ban, arról keveset tudunk. Az egykori krónikák azt még megemlítik, hogy Sinkovits Imre szavalt a Petőfi szobornál, majd Bessenyei a Bem szobornál, de hogy mélyebb áramokban mi történt, arról alig valamit vagy semmit.

Garázsvásár a Radnótiban

November 4-én 9 és 13 óra között ismét garázsvásár lesz a Radnóti Miklós Művelődési Házban (XXI. kerület, Vénusz u. 2.), ahol használt, de jó állapotú játékok, könyvek, dísztárgyak, ruhák és használati tárgyak találhatnak új gazdára. A rendezvényen csak magánszemélyek árulhatnak, vállalkozók/kereskedők vagy nagy mennyiségű új áruval érkezők nem! Asztal 1500 forintért elővételben bérelhető, nagyobb helyigény (de maximum 1 négyzetméter) esetén a felár 500 forint.
29 program