Lokál » Programok » A38

Programok

- tól - ig

 

Szolgáltatók


Krispel-Kern-Quehenberger trió

Didi Kern és Philipp Quehenberger az osztrák kísérleti színtér két sűrűn foglalkoztatott alakja: az előbbi a Bulbul, a Broken Heart Collector és a Fuckhead "emberi ritmusgépe", aki szinte bármilyen zenei műfajban otthon van, legyen az noise, rock, technó vagy free jazz.

Sunday Sessions: DJ Palotai

A hetedik napon nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és gyönyörködni a város szépségeiben, a sűrűn barázdált bakelitekről finom muzsika szól a víz feletti naplementében, miközben minden magyar lemezlovasok atyja, dj Palotai a legkedvesebb lemezeit osztja meg velünk.

Föllakzoid (CHI), Makrohang, Törzs

A különleges hangzású, egyfajta kozmikus pszichedelikus rockot játszó chilei trió, a Föllakzoid újra Magyarországon! Retró- és jövőzene, Kraftwerk-szintikkel, krautrockkal és transszal. Eőzenekarként két remek magyar produkció: a triók éjszakája az A38 Hajón!

SUNN O)))

A legtöbb ember Seattle városát kizárólag a flanel inggel és a grunge virágzásával azonosítja, pedig a szinte folyamatos esőzés nem csak Kurt Cobaint ihlette meg, hanem többek között legjobb barátját az Earth vezér Dylan Carlson-t is, aki ha nem is olyan széles körben, de legalább akkora hatással volt közvetlen környezetére, mint Kurt Cobain a fél világra.

Marinah & Chicuelo

A barcelonai "urban flamenco" zenekar, a Latin Grammy-díjas Ojos de Brujo szinte teljes tagsága, fantasztikus énekesnője, egy virtuóz flamencógitárossal kiegészülve: ez a Marinah & Chicuelo. A duó (vagy inkább zenekar) pár hete jelentette meg nagylemezét, aminek magyarországi bemutatójára az A38 Hajón kerül sor.

Sunday Sessions: DJ Palotai

A hetedik napon nincs más dolgunk, mint hátradőlni, és gyönyörködni a város szépségeiben, a sűrűn barázdált bakelitekről finom muzsika szól a víz feletti naplementében, miközben minden magyar lemezlovasok atyja, dj Palotai a legkedvesebb lemezeit osztja meg velünk.

The Tallest Man On Earth (S) , The Tarantula Waltz (S)

Európa leghűségesebb Dylan-követője, az indie-folk trubadúr The Tallest Man On Earth tavaly jelentette meg negyedik nagylemezét. Bár ezen már nem egyedül, hanem vendégművészekkel dolgozott együtt, a svéd fiatalember megmaradt annak, aminek hatalmas népszerűségét köszönheti: karizmatikus, szuggesztív és kitárulkozó gitáros-dalszerző-énekes előadónak.

Ten Years After

2013 után ismét Magyarországon játszik a Ten Years After. A Woodstock - generáció egyik emblematikus zenekara 2014-ben megújult felállással, és egy új albummal érkezik szeptember 25-én a budapesti A38 Hajóra.

Koop Oscar Orchestra

A modern, elektronikus alapú, táncos nu jazz egyik legfontosabb zenekara, a svéd Koop feltámad a tetszhalálból. Az egykori duó zeneszerzője, Oscar Simonsson hat év hallgatás után szervezett új együttest, többek között a csodálatos hangú litván dzsesszénekesnő, Jazzu közreműködésével.

Emancipator Ensemble

A kifinomult, elegáns downtempo mestere, Doug Appling, azaz Emancipator idén már fellépett az A38 Hajón: akkor egy live setet mutatott be. Akkora siker volt, hogy Emancipator idén ősszel visszatér, ezúttal zenekarával, az Emancipator Ensemble-lal. A live set után tehát egy koncert, a kortárs elektronika egyik legnagyobb újítójától.

Wintergatan

Az őrült göteborgi hangszerkészítő, Martin Molin új zenekara az elektronikus hangzást skandináv népzenével és teljesen elképesztő hangszer­találmányokkal ötvöző Wintergatan.

Mount Kimbie (UK) live

Az elmúlt fél évtized elektronikus zenéjének egyik legnagyobb hatású duója, a "posztdubstepet" ambinetes lazulással nagyon eredeti módon ötvöző Mount Kimbie járt már az A38-on DJ-szettel, illetve a Sziget A38 Színpadán élő produkcióval. James Blake nagy spanjai ezúttal keverik két korábbi fellépésüket, és a hajóra érkeznek egy élő fellépésre!

Royal Republic

Svédország leghúzósabb rock 'n' roll-power pop bulizenekara, a malmöi Royal Republic először Magyarországon! A nagyon vicces, nagyon laza és nagyon pörgős, az Eagles Of Death Metalra vagy a Hivesra emlékeztető zenét játszó kvartett koncertjei hatalmas házibulik, amikből most végre a magyar közönség is ízelítőt kap.

Sacri Cuori

Az Észak-Olaszországból, egészen pontosan Romagnából származó Sacri Cuori magával ragadó produkciójában egyedülálló módon keveredik a helyi folk és világzene, az amerikai blues, Fellini, Nino Rota és Morricone filmzenéi, David Lynch és Badalamenti misztikus hangulatai és a rockballadák világa.

Shantel & Bucovina Club Orkestar az A38-on

Az európai klubokat pár éve meghódító Balkán-hullám legjelentősebb képviselője, a német, de bukovinai ősökkel büszkélkedő Shantel tavaly őrjöngő telt ház előtt lépett fel az A38 Hajón (XI. kerület, Petőfi híd, budai hídfő), ahová december 14-én visszatér egy táncos, vigadós Balkán-partival.

Parno Graszt

A méltán népszerű kiváló Parno Graszt zenekar, a magyarországi cigány muzsikát legautentikusabb módon játszó együttes nagyszabású koncertet ad ezen az estén népes csapatával a Hajón.
46 program