Lokál » Programok » Koncert » A népzene ünnepe – A gálaműsoron innen és túl

A népzene ünnepe – A gálaműsoron innen és túl

15:00 – 16:00: Magonc Együttes koncertje
16:00 – 16:30: Magonc táncház
16:30 – 17:30: Kolompos együttes koncertje és táncház
18:00 – 19:10 és 22:00 – 22:45 Fanfara Complexa táncház

Az utóbbi években A népzene ünnepe már nem korlátozódott az esti gálaműsorra. Ezúttal sem lesz másként: már délután három órától ingyenes családi programokkal várjuk a népzene és a néptánc szerelmeseit. Elsősorban a gyerekek figyelmébe ajánljuk ezeket a programokat, annál is inkább, mert a táncokhoz saját korosztályuk húzza a talpalávalót.
Három órától négyig a Magonc Együttes játszik az Előcsarnokban, majd tart gyermek-táncházat fél ötig. A Lányi György népzenész tanár úr vezette együttes tagjai az Óbudai Waldorf Iskola növendékei: furulyások, dobosok, gitárosok, kobzások, ütőgardonosok és tekerősök, akik muzsikálás közben pompásan énekelnek is. Akkora szívvel és tüdővel, hogy daluk nyomban szájról szájra szálljon.
Őket fél öttől fél hatig a nagyszerű Kolompos Együttes követi, mely immár bő huszonöt éve felelős azért, hogy a gyerekek és szüleik a magyar népzene, néptánc és népszokások függői legyenek.
De talán mondanunk sem kell, hogy ezen a napon a felnőtt táncház sem „maradhat ki a szórásból”. Így aztán hat órától a gálaműsor kezdetéig, majd azt követően rogyásig a Fanfara Complexa együttesé a pálya, mely sajátos hangszerelésben, jellegzetes ízzel és nagy frissességgel játssza Románia moldvai részének több nemzet folklórhagyományaiból táplálkozó – román, csángó magyar, szerb, bolgár, török, zsidó – muzsikáját.