Lokál » Programok » Koncert » Benjamin Appl / Remy van Kesteren

Benjamin Appl / Remy van Kesteren

Az Európai Hangversenytermek Szövetsége (ECHO) 1995 óta választ ki pályakezdő művészeket, hogy azok bemutatkozhassanak a szervezet rangos helyszínein. A kezdeményezés már eddig is számos fiatal muzsikus karrierjét lendítette előre.
A két klasszikus dalszerző alkotásaiból válogató Benjamin Appl, aki korábban a legendás Dietrich Fischer-Dieskau pártfogását élvezte, fiatal kora ellenére már világszerte elvarázsolta a közönséget: fellépett a Schubertiade Fesztiválon, a Wigmore Hallban, dolgozott Roger Norringtonnal, valamint az egyik legnagyobb élő zongorakísérővel, Graham Johnsonnal, de a Cambridge-i King’s College Kórusával és A Felvilágosodás Korának Zenekarával is. Az est második részében Remy van Kesteren játékát élvezhetjük, aki az egyik legrangosabb hárfaverseny győztese, s akinek játékát a londoni Proms sorozatában is sokan hallgatták. „Azt szeretném, hogy a világ meghallja, mire képes a hárfa – mondja. – Olyan hangszer ez, amely a legszebb történeteket képes elmesélni. És erről szól minden zene: személyes történet elmeséléséről.” A holland művész a spanyol zeneszerző, Federico Mompou Keresztes Szent János misztikus költeményein alapuló meditatív sorozatából szólaltat meg részleteket.
Oene van Geel Duality című műve a Concertgebouw és az ECHO felkérésére, az Európai Unió Kultúra Programjának támogatásával jött létre.

Benjamin Applt a Rising Stars-programba a Barbican Centre London jelölte.
Remy van Kesterent a Rising Stars-programba a Concertgebouw Amsterdam, Bozar Brussels jelölte.