Lokál » Programok » Koncert » BUDAPEST BÁR

BUDAPEST BÁR

2014-ben a Budapest Bárnak két lemeze jelent meg: tavasszal a Húszezer éjszakás kaland, ősszel pedig a “2. kötet”,  a Délutáni csókok. A zenekar az idei évhez hasonlóan, 2015-ben is a Vígszínházban kezdi a budapesti koncertjeinek sorát. A vígszínházi koncerteken elsősorban az új lemezekről hallhatnak dalokat, de természetesen elhangzanak a régi kedvencek is.

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. A Farkas Róbert által vezetett együttes megalakulása óta többgenerációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket újraélesztettek, és közismert számokat új köntösbe öltöztettek. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.


A két 2014-es lemez egymás kiegészítője: míg a tavaszi lemezre vidámabb, táncosabb dalok, az őszire borongósabb, összebújósabb dalok kerültek. A régi klasszikusokon kívül – Hulló falevelek, Nagyságos asszonyom, Tanulj meg kisfiam komédiázni – többek között Kovács Katit és a Kex zenekart is megidézi a Budapest Bár, de ismerős külföldi slágerek is megszólalnak, például Tom Waits, David Bowie és Nick Cave dalai.

Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. A régmúlt és a közelmúlt elegyét lehet majd ezeken a koncertjeken is hallani – kitűnő színvonalon, merészen és energikusan.


A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián

A 2016. január 10. délutáni koncert fellépői: a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Rutkai Bori, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián és Tania Saedi.

A 2016. január 10. esti koncert fellépői: a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György, Frenk, Kiss Tibor, Lovasi András, Mező Misi, Szűcs Krisztián és Tania Saedi.

Vígszínház, 1137 Budapest, Szent István körút 14.