Lokál » Programok » Koncert » Capella Savaria

Capella Savaria

„A koncertmester és egyben szólista Kalló Zsolt és a zenekar között tapintható a harmónia: a hegedű és a zenekar játéka finoman simul össze és válik külön, a zenekar olyan szellemben muzsikál, ahogy azt maga Vivaldi is elképzelhette”, írta nemrég az egyik legtekintélyesebb komolyzenei szaklap, a brit Gramophone a Capella Savaria lemezéről. Az 1981-ben alakult, így 2016-ban fennállásának harmincötödik évfordulóját ünneplő, 1999-től Kalló Zsolt irányításával működő együttes a hazai régizenei mozgalom úttörője, amely a barokk művek bemutatásával és nemzetközi szinten is magasan jegyzett előadásával vívott ki széles körű elismertséget.
Ennek a repertoárnak egyik megkerülhetetlen alkotása Bach a hallgatót változatos hangszer-összeállításával gyönyörködtető, az előadót pedig a stílus alfáját és ómegáját jelentő kihívásokkal szembesítő hat Brandenburgi versenye. A koncerten a barokk zene mikrokozmoszaként is aposztrofált, majdnem pontosan háromszáz éve született remekművekben a zenekar tagjai szólistaként is előtérbe lépnek. A hat alkotás egymás utáni, enciklopédikus jellegű előadása mindenképpen különleges élményt ígér a koncertlátogató számára.

A koncertet 18.30 órai kezdettel, Prelúdium címmel Mácsai János műismertető előadása előzi meg, amelyen a koncertre jeggyel rendelkezők vehetnek részt.