Lokál » Programok » Fesztivál » Dunapest – Fesztivál a vízen

Dunapest – Fesztivál a vízen

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – a június 16-19. közt zajló kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet.

A színházi programok között több előadás is használja helyszínéül a várost: a Teatr Porywacze Cial a kortárs lengyel színházi világ egyik legeredetibb színfoltja, utcaszínházi előadásaikban humorral reflektálnak a modern városi kultúrára és közegre. Cyclists című groteszk performanszukban egy csapat őrült karakter esküvői násznépként randalírozza végig a várost felspécizett kerékpárokon: a menyasszony két keréken szökik az ajándékokkal a vőlegénye elől. Funny Faces előadásukban másfél méter magas papírmasé figurák ütemes zenére maszkabáloznak a járókelők között, bevonva őket a produkcióba.


Az osztrák Irrwisch Theater lassan 25 éve járja a nyári fesztiválokat színes és akrobatikus színházi előadásaival, amelyekben a humor keveredik az elképesztő fizikai mutatványokkal. Wegenstreits vendégei című darabjukban gólyalábas színészek szavak nélkül kommunikálnak a publikummal, majd az általuk teremtett „interaktív káoszt” katartikusan oldják fel. A Mudjumping címűben pedig vagabond vándorbohóccsapattá áll össze a társulat, akik mindig úton vannak, a bőrüket viszik vásárra az utcán, és mert ebből élnek, kihozzák magukból a maximumot: az akrobatát, a mesemondót, a dobost, a dalost.

A Szkénében Kárpáti Péter, Benkó Bence és Fábián Péter improvizációi alapján készült Dongó, illetve Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez táncszínháza, a Keep in Touching lesz látható.

Utóbbi két előadás a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.