Lokál » Programok » Fesztivál » Egri Bikavér Ünnep

Egri Bikavér Ünnep

Harmincnál is több borászat és közel húsz étterem garantálja a páratlan borgasztronómiai élményt a XX. Egri Bikavér Ünnepen. Eger legnagyobb fesztiválján számos koncert, családi és szabadidős program ígér felhőtlen kikapcsolódást.
A már huszadik Egri Bikavér Ünnep az évek során Eger legnagyobb borgasztronómiai fesztiváljává nőtte ki magát. A négy napon át tartó programsorozatra több tízezer emberre számítunk, akiknek az egri belváros szomszédságában, a kivételes adottságú Érsekkert környezetében igazi borgasztronómiai élményben lehet részük.
A fesztiválon itt lesz az Egri borvidék szinte összes jelentős borászata, több mint 100 féle Egri Bikavér, Egri Csillag és rozé, valamint tokaji bor szerepel a kínálatban, a minőségi nedűkhöz pedig ebben az évben is éttermek ajánlanak helyben készített, egyedi fogásokat. Az idei Egri Bikavér Ünnepen először más borvidéknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, így a fesztivál díszvendége ebben az évben a Tokaj-Hegyalja Világörökségi borvidék és turisztikai célterület lesz.
Ahogyan a korábbi években, most is ingyenes a belépés a fesztivál területére, ahol a borgasztronómiai kínálaton túl számos koncerttel és kiegészítő programmal várja az érdeklődőket Eger Város Hegyközsége. Két helyszínen több tucat zenekar szórakoztatja majd a vendégeket, az Egri Bikavér Színpadon fellép többek között a Balkan Fanatik, a Hot Jazz Band, a Kerekes Band és a VI. Szepesi György Bárzenész Találkozó nyitókoncertjén Kökény Attila, Mujahid Zoltán és Tabáni István. Az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő stílusú zenéket játszanak; négy napon át számos fellépő váltja egymást, itt lesz sok más mellett a Fran Palermo, Hó Márton illetve Szabó Benedek és a Galaxisok is. Az egri Part Egyesület égisze alatt működő színpadnál ebben az évben is fényfestéssel teszik hangulatosabbá az egyébként is varázslatos környezetet.