Lokál » Programok » Koncert » Érdi Jazz Fesztivál

Érdi Jazz Fesztivál

Az immáron második alkalommal megrendezésre kerülő Érdi Jazz Fesztivál, azokhoz szól, akik nyitottak e műfaj bensőséges kifejezésmódjára, a zene szabadságára. Szól azoknak, akik családjukkal, barátaikkal szeretnének eltölteni egy-egy estét, kiváló előadók társaságában, és megszólítja azokat, akik nyitottak az újdonságokra, és szívesen közelebb kerülnének ehhez az izgalmas zenei műfajhoz.

A Jazz Fesztivál három helyszíne, más-más környezetével egyedi produkciók megrendezésére ad lehetőséget, így gazdagítja az Érdi Napok programsorozatát egy érdekes új színfolttal.


Koncertjeink mindegyike belépődíj nélkül tekinthető meg.

2016. szeptember 6. 18.00
Hoffbeat zenekar
Érd Zenei könyvtár


A jelenlegi quartet 2015. januárjában kezdte meg működését Ludányi Tamás szaxofonossal kiegészülve.
Repertoárjukon saját szerzemények és standardek átdolgozásai szerepelnek.

2016. szeptember 8. 18.00
Malko Teatro – színházi előadás jazzel
Érd Felnőttkönyvtár

A Malko Teatro 1996-ban jött létre, mint független, alternatív színházi társulat. Idén Johanna Bulvar című zenés darabot láthatjuk tőlük, Sztefan Canev komédia és egy nyolcvanas évekbeli bolgár musical összecsengései adják a darab szerkezetét. Jazz, tánc, nevetés vezeti végig a nézőt.

2016. szeptember 9. 19.00
Dresch Vonós Quartet
Érd Főtér

Dresch Mihály neve, bármilyen jazz-folk témájú beszélgetés első fél percében említésre kerül. Nem is csoda, hiszen a szaxofonos tökéletesen sajátos zenei világot alakított ki a két műfaj ötvözésével.
A nemzetközileg is ismert Dresch ezúttal új vonós quartettjével; ifj. Csoóri Sándor és Brasnyó Antal brácsás és Bognár András nagybőgős társaságában zenél az Érdi Jazz Fesztiválon.

2016. szeptember 10. 19.00
Gáspár Károly Trió feat. Juhász Gábor & Winand Gábor
Érd Főtér

A zenekar vezetőjének saját szerzeményein kívül jazz standardeket is játszik a trió, amely erre a koncertre quartetté bővül, és egyébként is bravúros zenei kompozícióik, új színekkel gazdagondnak a közönség nagy örömére. A meghívott különleges vendégek (Winand Gábor énekes és Juhász Gábor jazzgitáros) révén, a produkció egyszerivé és megismételhetetlenné válik.

2016. szeptember 11. 19.00
László Attila Quartet feat. Szőke Nikoletta
Érd Főtér

A quartet muzsikájával kapcsolatban legszívesebben az “organikus jazz” kifejezést használják, stílusa a contemporary jazzhez áll közel. A zenekar eredeti hangvételű zenéjét László Attila írja és hangszereli. Saját kompozícióikon kívül jazz standardeket is játszanak. Ezen az estén Szőke Nikolettával kiegészülve lépnek színpadra, akinek hangja méltán világhírű.