Lokál » Programok » Gasztro » Európai séfverseny finálé a Hungexpón

Európai séfverseny finálé a Hungexpón

2016. május 10-11-én Magyarország, azon belül is a Hungexpo Budapest területe ad otthont a világ legrangosabb séfversenyének, a Bocuse d’Or európai döntőjének. Az esemény kapcsán világossá válik, kik a kontinens legígéretesebb séfjei, hiszen a zsűri tagjai Budapesten választják ki azokat az európai országokat, amelyek részt vehetnek a Bocuse d’Or 2017-es lyoni világdöntőjén. Az esemény kiváló promóciós eszköz és országimázs-építő lehetőség. Alkalmat ad arra, hogy a nemzetközi porondon előtérbe kerüljenek hazánk termékei, kulturális és turisztikai kincsei, illetve gasztronómiája. A budapesti program – több nemzetközi válogató verseny után – egy 5 óra 35 percen át tartó lélegzetelállító kulináris produkció lesz.

Program:

Május 10.

8.30 – A verseny kezdete
10.30 – ASirha Budapest megnyitása
13.30 – Halas fogás kóstolásának kezdete
14.05 – Húsos fogás kóstolásának kezdete
15.45 – Kóstolás vége
17 óra – A Bocuse d’Or résztvevőinek hivatalos fotózása

Május 11.

8.30 – A verseny kezdete
13.30 – Halas fogás kóstolásának kezdete
14.05 – Húsos fogás kóstolásának kezdete
16.45 – Kóstolás vége
18 óra – Díjkiosztó ünnepség