Lokál » Programok » Koncert » Fábián Juli & Zoohacker

Fábián Juli & Zoohacker

Fábián Juli énekesnő és a Zoohacker művésznév mögött megbúvó Palásti Kovács Zoltán 2011-ben léptek színre közös formációjukkal, amellyel azóta sikert sikerre halmoznak: Like a Child című daluk a 2012-es Eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjébe röpítette őket, és a kezdetek óta összesen fél tucat szerzeményük járta meg a hazai rádiók játszási listáinak csúcsait. Egyedi stílusuk az első pillanattól érzékelhető: Juli és Zoohacker eltérő közegből érkezett (az énekesnő a jazz, a producer az elektronika felől), a közös dalokban azonban mindkettőjük tudása, tapasztalata, stílusa megtalálta a helyét, és izgalmas, karakteres, minőségi popzeneként öltött testet.
2015 májusában látott napvilágot a csapat első, Shine című nagylemeze: a rajta található tizenkét dal eddigi pályájuk összefoglalása mellett számos újdonságot tartalmaz, így például a Vásárhely című magyar népdalfeldolgozást. A lemez megjelenése óta folyamatosan úton vannak, héttagú zenekaruk élén töltik meg hazánk legjelentősebb koncerthelyeit. Az országjárás megkoronázása lesz fellépésük a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, amelyen szimfonikus zenekarral kiegészülve, alaposan áthangszerelt formában mutatják be dalaikat. A „hab a tortán” pedig Carl Avory, a Bécsben élő brit jazz- és soulénekes vendégszereplése lesz, akivel régi barátságot ápolnak.
Bár 2014-ben már felléptek a Müpában – a Fesztivál Színház színpadán adtak akusztikus koncertet -, Juli pedig több projekt sztárvendégeként szerepelt már a ház falai között, minden korábbinál nagyobb izgalommal várják a március 31-ei koncertet. „A Müpa számomra a minőség és az igényesség definíciója – nyilatkozta Juli. – Ha itt lépek fel – ez szerencsére jó párszor megesett -, mindig ünnepel a lelkem. Szeretem!” Zoohacker megerősítette szerzőtársa szavait: „A Müpában való fellépés számomra eddig minden esetben a legmagasabb fokú előadói és művészi inspirációt jelentette. Az atmoszférája teljesen elvarázsol és alázattal tölt el.”