Lokál » Programok » Tánc » Győri Balett: Egyensúly

Győri Balett: Egyensúly

Az eredetileg 2016. május 18-ra tervezett előadás új időpontja. A május 18-ra váltott jegyek erre az eseményre érvényesek.

„Amikor reggel felébredtem, nem tudtam, hogy a világnak melyik részén vagyok” – mondta Cayetano Soto, annak a szellemi állapotnak a jellemzésére, melyben megalkotta darabját. A koreográfus műveire mint egyfajta sajátos kommunikációs aktusra tekint, célja, hogy a táncon keresztül kibeszélje pszichéje legmélyebb tartalmait. „A sok üzleti repülőút okozta idegesség és térbeli tájékozódási zavar, David Lang minimalista zeneszerző intenzív zenéje együttesen vezetett a koreográfia távirati stílusához.”
Ösztönös félelem, indokolatlan viszolygás, megmagyarázhatatlan szorongás: mindennapi fóbiáink. Terhek, korlátok, álmatlan éjszakák: súly, melyet önmagunk kreáltunk, s amelyet cipelnünk kell. De mi történik velünk, ha egyszer csak megszabadulunk valamitől, ami addig oly jellemző volt ránk? Velekei László koreográfiái eddig drámai hangvételűek voltak, most – kibillenve ebből az állapotból – humoros, szatirikus oldalát mutatja meg új alkotásában.
Támogató: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szerencsejáték Zrt.