Lokál » Programok » Gyerekprogram » Győrkőcfesztivál

Győrkőcfesztivál

“10 helyszínen, 1000 program, Zsebpénz nem kell, mert ingyen van! Belépő a mosolyod, mit hozz magaddal, meg egy rólad készült fotón!”

A Vaskakas Bábszínház szervezésében Győr belvárosa egy hatalmas játszótérré változik, minden év július első hétvégéjén. A Győrkőcfesztivál az ország legnagyobb szabadtéri, ingyenes gyerekfesztiválja; melyen a gyerekek a mosolygós fényképükért cserébe kapott karszalaggal minden programon térítésmentesen vehetnek részt, legyen az egy előadás vagy akár egy ugrálóvár.


A háromnapos rendezvény első estéjén, pénteken Győr város polgármestere a fesztiválnyitó koncertek után, ünnepélyes, tűzijátékos ceremónián adja át a város kulcsát a gyerekeknek, mellyel kezdetét veszi a szombat-vasárnapi reggeltől estig tartó Győrkőcjáték a Széchenyi tértől a Kazinczy utcán át a Várágyúknál és a Radó-szigeten egészen a Mihalkovics sétányig és a Bercsényi ligetig.
A fesztivál a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásában jön létre, de a programok széles civil összefogással valósulnak meg.

A Győrkőcfesztivál az évek során egyre több és több helyszínnel, játékkal, előadással gyarapodott, hiszen 50.000 látogatónak próbál a kedvében járni. A sokszínű programok a gyermeki világ szinte minden részét felvonultatják: előadások, koncertek, mutatványok, bábszínházak mellett kézműves játszóházak; ügyességi sportjátékok; logikai és népi játékok, állatsimogatók, óriáshinták várják a fesztiválozó családokat.


Tematikus helyszíneink is évről évre bővülnek: a 9. Győrkőcfesztiválon lesz Győrkőcjágánypark, Győrkőcműhely, Győrkőccirkusz, GYőrkőchullám, Győrkőcmesetér, Győrkőcmulatság, Győrkőcvarázshíd, Győrkőckalandpart, Győrkőcökoiget . A Vers-Játszó-Tér helyszínünkön kortárs írókkal, költőkkel és illusztrátorokkal játszhatnak, verselhetnek, alkothatnak a fesztiválozók, mellyel még közelebb hozható az irodalom, a képzőművészetet a családokhoz.

A Győrkőcfesztivál sikerét jelzi, hogy már kétszer érdemelte ki a KIVÁLÓ MINŐSÍTÉSŰ FESZTIVÁL címet a Magyar Fesztivál Szövetség alapos vizsgálódása után valamint a Városmarketing Gyémánt díját, illetve EFFE minősítést kapott az Európai Fesztiválok Szövetségétől.