Lokál » Programok » Gasztro » Hamburger Days

Hamburger Days

2013-ban ’14-ben és ’15-ben a Millenáris Parkban tartották az első, második és harmadik magyarországi Hamburger Days-t, az első hivatalos eseményt, ahol azonos körülmények között és szakmai zsűrivel (Bíró Lajos- Bock Bisztro, Lithauszki Zsolt- És, Pierrot, Pest-Buda, 21, Spíler, Bereznay Tamás, Street Kitchen; Jancsa “Burgerpápa” János, Fördös “Szárnyasízvadász” Zé, Havas “Lilafüge” Dóra, Segal Viktor; gasztro tanácsadó) kerestük és díjaztuk a legjobb burgereket, evőversennyel és négy napos hamburger dömpinggel egybekötve.

Az elmúlt időszakban Magyarországon lezajló fejlődés a gasztronómia területén, egy szelete a “street food”, azaz az utcán, kézben, gyorsan ehető ételek térhódítása is, robbanásszerű igény mutatkozik a minőségi burgerek iránt. Gombamód nyílnak újabb éttermek, bisztrók, bárok és kultikus helyek születtek a belvárosi éjszakában és a külsőbb kerületekben is. Nincs ma magára sokat adó étterem, ahol ne lenne az étlapon, akár a világ legjobb minőségű amerikai, argentin, vagy japán marháiból készült hamburger. Természetesen a variációk korlátlanok és ezt a sokszínűséget szeretnénk bemutatni. A budapesti “hamburger robbanás” azt eredményezte, hogy a nálunk készült szendvicsek minősége a világ élvonalába emeli készítőit. Ezt szeretnénk bebizonyítani!


A rendezvény fő célja az éttermek és az ételek bemutatása, megismertetése és minél több burger kóstolása a magyar illetve külföldi közönségnek, a belépődíj nélkül, ingyen látogatható rendezvényen, Budapest központjában. Az elmúlt évek tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy érdeklődésben nincs hiány, a megjelenő burger készítők reggeltől estig készítik a jobbnál jobb burgereket. Természetesen az ételek mellé jóféle kézműves söröket és pálinkákat, egész napos zenei programot kínálunk, így a késő estig tartó szórakozás garantált.

A “Best of Hamburger” egy éves vándordíj, amit a szakmai zsűri véleménye alapján, osztunk ki, 2016-ban új rendszer szerint. A “Legjobb Hamburger” díjat a klasszikus, marhából készült (buci-marhahús-sajt-bacon-szósz-zöldség összetevőjű) burgerek kaphatják és ez a verseny fő kategóriája is egyben. A “legjobb Hamburger” díjat elnyerő étteremről egy bemutatkozó PR cikket jelentetünk meg a hazai vendéglátás legolvasottabb szakmai lapjában. A Legjobb hamburger mellett különdíjjal és emlékplakettel díjazzuk a “Legjobb EXTRA” hamburgert, ami bármi lehet, és bármit tartalmazhat (ami nem marha). Különdíjat és emlékplakettet adunk a “Legjobb HÚS” és “Legjobb BUCI” tálalójának is. Csak olyan burgerekkel lehet nevezni a versenyre, amit a rendezvény teljes idejében a látogatók meg is tudnak vásárolni a standokon.


Ahogy eddig is, 2016-ban is tartunk EVŐ VERSENYT, és azt tapasztaltuk, a 100.000 Ft-os KP fődíj az sokaknak meghozza a kísérletező kedvét. 8 perc alatt kell megenni minél több 10 dkg-s egységes hamburgert. 2013-ban 9db, 2014-ben 10 db, 2015-ben 10 db kellett a győzelemhez és a 100.000 Ft azonnali KP nyereményhez. Bővebb infó a HAMBURGER EVŐ VERSENY alatt.

Idén is 4 napig élvezhetitek a legjobb burgereket, 2016. június 23-24-25-26. (cs-v) között a Millenáris Parkban.