Lokál » Programok » Koncert » Harriet Krijgh / Quatuor Zaïde

Harriet Krijgh / Quatuor Zaïde

A legrangosabb európai helyszíneket tömörítő Európai Hangversenytermek Szervezete (ECHO) minden évadban hat fiatal tehetségnek, illetve együttesnek ad lehetőséget a bemutatkozásra. A fellépőket az ECHO tagintézményei jelölhetik, az eddigi gyakorlattól eltérően a 2015/16-os évadban egy hangverseny keretében két kiválasztott lép fel.
Az este ifjú művészei a kamarazenei repertoár legszebb darabjaiból válogatnak. A húszas évei elején járó Harriet Krijgh számos versenygyőzelmen van túl. Tanulmányait hazájában, Hollandiában kezdte, majd a bécsi zeneakadémia következett, jelenleg a csellisták fellegvárában, a Rosztropovics védnökségével alakult Kronberg Akadémián tökéletesíti tudását. A Rising Stars-programba a Wiener Konzerthaus, Musikverein Wien jelölte.
A Quatuor Zaïde már a megalakítása (2009) utáni évben három világversenyen kapott díjat: a muzsikusok hazájában, Franciaországban, továbbá Kanadában és Hollandiában. A négy hölgy a következő esztendőben Pekingben a dobogó legfelső fokára állhatott.
A Rising Stars-programba a Philharmonie de Paris jelölte.