Lokál » Programok » Tánc » Horda2

Horda2

(A Nemzeti Táncszínház, a Káva Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház együttműködésében készült program)

Egy kőszínház. Egy tánccsoport. Egy igazgató és egy koreográfus. Körülöttük a hazai színház világa. Profilváltás a színházban. Melyik hordához tartozzunk? Hogyan tartozzunk egy hordába?


Foglalkozásunk a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila koreográfiáját egy színházi nevelési előadás keretei közt. A foglalkozás a „hordaság”, az egyén és a közösség viszonyát vizsgálja.
Az alkotók célja, hogy az előadás újrateremtésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket a mozgáson keresztül, más szóval: képesek legyenek testük szabad kifejező erejét felnyitni és használni.

Az előadások a 2015/2016-os évadban a Bethlen Téri Színházban, hétköznap délelőtti időpontokban valósulnak meg, minden alkalommal egy-egy középiskolai osztály részvételével.

Alkotók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Jakab Zsanett és Kun Attila táncművészek
Színész-drámatanárok: Kardos János, Takács Gábor
Dramaturg: Róbert Júlia

Az előadás 2014-ben elnyerte a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé Köznevelési Díjat, 2015-ben a XVII. Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón „A táncművészet jövőjéért” különdíját.

Jelentkezés, információ: Varga Nikoletta
A foglalkozásra maximum 15 fő szakmai érdeklődő részére belépést biztosítunk, melyhez előzetes regisztráció szükséges.
A regisztrációkat a varga.nikoletta@tancszinhaz.hu email címre várjuk.

Bethlen Téri Színház, 1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.