Lokál » Programok » Gasztro » India varázsa fesztivál

India varázsa fesztivál

A rendezvény színes programokon keresztül igyekszik bemutatni India ősi kultúráját, gasztronómiáját, gyógyászatát, művészetét és tudományát.

Láthatunk majd indiai esküvőt tűzceremóniával, egzotikus táncokat, színdarabot, jóga és harcászati bemutatót. Megszólalnak majd az ősi hangszerek és dobok.


India szokásainak varázslatos világába vezet az “Indiai Falu”, ahol a látogatók kipróbálhatják a jellegzetességeket. Hagyományos viseletbe öltözhetnek, a hölgyek megismerhetik az indiai ékszerek jelentését, a díszítési és sminkelési praktikákat, amiket rögtön alkalmazhatnak is magukon. Kipróbálhatják a henna- illetve a testfestést.

A gasztronómia iránt érdeklődők látványfőzéseken keresztül megismerkedhetnek az indiai fűszerekkel, a főzési technikákkal és íz-társításokkal. Akik szeretnék, kipróbálhatják a lepénykenyér sütés rejtelmeit is.


Az ájurvéda standon hasznos információkat kaphatunk a saját testtípusunk szerinti egészségmegőrzésről. Ihatunk a rézedényben ülepített tiszta vizet, igénybe vehetünk rövid masszázst, és lesznek asztrológusok is.

A művészeti szigeten felnőtt indiai kézműves foglalkozásokkal várják a lelkes érdeklődőket. Ezen felül mindenkinek leírják a nevét szanszkrit betűkkel!

Az önismeret és a spiritualitás iránt érdeklődők a Karma-labirintuson és a Mantra ösvényen való keresztülhaladást fogják leginkább élvezni, de szerepet vállalhatnak a reinkarnációs szituációs játékokban is, ahol már az élet legfontosabb metafizikai kérdései is terítékre kerülnek, csak úgy, mint a Kérdezz-Felelek sátor kötetlen filozófiai kerekasztalán. A templomteremben óránként indul majd körséta, így azok, akik még sosem jártak az intézményben, bepillantást nyerhetnek a kulturális központ életébe.

Ezeken felül lesz még íjászat, éttermi sátor különleges finomságokkal, kirakodóvásár, virágfüzér-fűzés, hangszersziget, ökoporta, hennafestő kiállítás…  Gyermekfoglalkozásokkal, szabadtári játékkal, kézműves programokkal, és az indiai tradíciót bemutató játékos foglalkozással várják a legkisebbeket is. Játszótér, játszószoba és pelenkázó is rendelkezésre áll.

Időpont: augusztus 21., vasárnap 10:00 – 18:00. Este lehetőség nyílik betekinteni a zenés templomi programokra is, kapuzárás 21:00 órakor.

Belépők: 1200Ft/felnőtt és 800Ft/nyugdíjas, diák. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Helyszín: Bp. III. kerület, Csillaghegy, I. Bejárat: Lehel u. 15-17., II. Bejárat: Attila u. 8.