Lokál » Programok » Koncert » Jazzfőváros Fesztivál

Jazzfőváros Fesztivál

4 nap, 5 színpad, 14 ország, 140 zenész: így hirdeti magát Magyarország legújabb fesztiválja. A szervezők célja a rétegzenének számító klasszikus (vagyis a táncolható) jazz népszerűsítése egy olyan közegben, ami alkalmas arra, hogy lekössön egy nagyobb közönséget a nyár kellős közepén. Erre Kecskeméten egyedülálló helyszínt biztosít a szabadidőközpont, ahol strandolás mellett lehet élvezni a zenét.

Családi fesztiválként határozza meg magát a rendezvény, s a szervezők nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tényleg minden korosztálynak nyújtsanak kikapcsolódási lehetőséget. A Játékszigeten akár egy egész napot el lehet tölteni, s természetesen sportolási lehetőség is van: a strandröplabdától a wakeboardon keresztül a buborékfociig sok mindent ki lehet próbálni. A fürdési lehetőség adott, a fesztiválkarszalaggal a strand igénybevehető.


A fesztivál kísérőrendezvényei között lesznek swingtánckurzusok a legnevesebb magyar tanárok vezetésével, itt lesz a Kecskeméti Jazz Alapítvány által szervezett I. Országos Jazz Műveltségi Vetélkedő döntője, s augusztus 6-án lesz JAZZFŐVÁROS futás is, aminek minden résztvevője fesztiválpólót és aznapra szóló ingyenes fesztiválkarszalagot kap.

Jegyárak
A belépők árai más fesztiválokhoz képest egyelőre alacsonyak, főleg, ha tekintetbe vesszük, hogy mennyi zenét és mennyi egyéb ingyenes szolgáltatást kap bent a néző. 14 éven aluliaknak a belépés felnőtt kísérettel ingyenes! Egyébként 3.900 és 4.900 Ft a napijegy ára, a 3 napos bérlet 10.900 Ft-ba, a 4 napos bérlet 11.900 Ft-ba kerül.


Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Koncertek

2016. augusztus 4.
Bohém Ragtime Jazz Band (H)
Malo’s Hot Five (INT)
Martin Breinschmid (A)
Paolo Alderighi (I)
Stephanie Trick (USA)

2016. augusztus 5.
Bényei Tamás & his Gramphonia Hot Jazz Orchestra (H)
Canarro (H)
Frank Muschalle Trio (D)
Funny Fellows (SK)
Gyárfás Trio (H)
Hot Jazz Band (H)
Martin Breinschmid (A)
Mimi Blais (CDN)
Paolo Alderighi (I)
Stephanie Trick (USA)
Three Blind Mice (F)

2016. augusztus 6.
Bolyki Brothers (H)
Coquette Jazz Band (INT)
Harlemania (CZ)
Mimi Blais (CDN)
Rollini Project (INT)
Swingfonix (CZ)

2016. augusztus 7.
Bohém Ragtime Jazz Band (H)
Marco Marchi & the Mojo Workers (CH)
Mimi Blais (CDN)