Lokál » Programok » Kiállítás » Kasza Gábor: Concrete passages about closeness and coldness… and a couple of songs

Kasza Gábor: Concrete passages about closeness and coldness… and a couple of songs

“Ez egy poétikus fotósorozat az emberi kapcsolatokról. Olyan mintha egy kortárs opera díszletei között járnánk, pedig a történetek konkrét helyszíneken játszódnak. Kisebb absztrakt kompozíciók vannak a figurális képek közé illesztve amik megváltoztatják az előző kép érzelmi töltését. A geometrikus elemek ahogy változnak, szintén segítik a történet előrehaladását és megalapozzák a sorozat egységét…

…amint a néző kezdi felfogni a látványt, láthatja, hogy nincs lineáris történetmesélés. A képek közti kapcsolat nem szokványos. Inkább olyan ez mint egy hullámzás, mint egy zenei kompozíció. Ezért talán egyfajta “vizuális szimfóniának” is tekinthetjük ezt a sorozatot.”


Kasza Gábor közel 20 éve foglalkozik fotográfiával, számos hazai és nemzetközi kiállításon mutatkozott már be. Dolgozott fotóriporterként, ezt követően készített reklám- és divatfotókat különböző magazinok számára. Napjainkban a kortárs magyar fotográfia egyik kiemelkedő alakjaként tartják számon. Kasza Gábor kiállításának központi témája az emberi kapcsolatok, amelyek a színpadkép-szerű jelenetek, valamint a geometriai elemekből építkező absztrakt kompozíciók révén sajátos értelmezést nyernek.