Lokál » Programok » Gasztro » Kerekdomb Fesztivál

Kerekdomb Fesztivál

A fesztivál helyszíne, Tállya, egykor diófák alatt szivarozó, bajszos szőlősgazdák, kúriáikba színháztermet építtető nemes urak és titokban verseket író kisasszonyok gazdag, pezsgő életű mezővárosa volt. Azok a falak, azok a csiklandozóan izgalmas sikátorok és ódon terek ma is megvannak, és alig várják, hogy díszletéül szolgáljanak a régi sürgés-forgásnak.

A három napos fesztivál alatt sok apró örömünnepet ülnek majd meg, és ezek mindegyike olyan lesz, mint egy-egy tábortűz a Kerekdomb egy-egy szegletében: fényt gyújtanak a bor, a zene, a színház, a gasztronómia, az irodalom és a sport emlékezetes pillanatainak.


A Kerekdomb egy egész képzeletbeli táj neve, tulajdonképpen Tokaj-Hegyalja metaforája, ahol – ahogy a fesztivál logója is mutatja – egyetlen borospohárban elfér minden dűlő és minden domb. És elfér Tállya középkori templomának tornya is, melynek egyik különleges oltárképéhez kapcsolódik Szent Vencel ünnepe, amit a 17. század óta minden évben megrendeznek a településen szeptember utolsó hétvégéjén, és amihez a Kerekdomb szeretne minőségi zenei, boros és gasztronómiai programmal kapcsolódni.