Lokál » Programok » Gasztro » Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Levendula Fesztivál és Levendula Hetek

Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel vár mindenkit a XII. Levendula Fesztivál és Levendulás Napok rendezvényeire!

A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Fesztiválon. A Fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.


LEVENDULA SZEDD MAGAD 2016
Előreláthatólag 2016. június 20-tól június 26-ig minden nap 10.00 órától 20.00 óráig. A virágzás függvényében a készlet erejéig!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi bekötőút mellettfekvő levendula ültetvényen az érdeklődőket, akik a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett szeretnék a szedés élményét is átélni, és saját kezűleg aratott tihanyi levendulát hazavinni. A résztvevők arató táskát a helyszínen tudnak vásárolni. A levendula szedése kizárólag a helyszínen megvásárolt arató táskába lehetséges. Előzetes
regisztráció nem szükséges! Az igény szerinti mennyiségben megvásárolt arató táska díján kívül a levendula-szedésnek nincs egyéb díja.

Helyszín: Tihany, a bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvény (Gödrösi elágazó)