Lokál » Programok » Kiállítás » „Nekem a tenger a Balaton”

„Nekem a tenger a Balaton”

18.00 Balaton anno
Kiállításmegnyitó a BalatonRepro válogatott képeiből.
A kiállítást megnyitja: Novák Péter kultúrmunkás
A kiállítás ingyenesen megtekinthető június 2-ig, a Közösségi Ház nyitvatartási idejében.

18.30 Balaton Retro
Papp Gábor Zsigmond filmje öt fejezetben mutatja be a ’60-as, ’70-es ’80-as évek Balatonját. Ugye emlékeznek a „balatoni fagylaltárusra”, a „balatoni halsütőre” és a „balatoni lángossütőre”? A filmben egy nemzedék nosztalgiája tükröződik: a gyerekkori balatoni nyaralások kitörölhetetlen képei, az egyforintos csoki-vaníliák és a megragasztható piros-kék gumimatracok…


20.30 Balaton Method
A Balaton Methodban 18 magyar zenekar – köztük a Quimby, a Middlemist Red, a Soerii & Poolek, az Elefánt, a Bin-Jip, a Subscribe –, valamint több száz további zenei közreműködő fogott össze, hogy elkészüljön a Kodály Method elnevezésű, sajátos videoklipek egészestés lezárása, a Balaton Method. A filmet élvezni fogja, aki szereti a zenét, az érdekes, vágatlan, élőben rögzített zenei videókat, és persze a Balatont, hiszen a filmet teljes egészében a Balatonon forgatták. A Balaton Method az első magyar film, amely közösségi finanszírozással készült.
Rendező: Szimler Bálint, operatőr: Rév Marcell
A belépés ingyenes.

„A Balaton-vidék egy bájos menyasszony, ki vőlegényére vár, minden ponton új bájait tárja fel; mentül tovább nézzük, annál szebbnek látjuk, s bár nevessenek ki érte, én azt mondom, hogy az egész táj mosolyog.”
Jókai Mór

Békásmegyeri Közösségi Ház, 1039 Bp., Csobánka tér 5.