Lokál » Programok » Kiállítás » Pécs airport

Pécs airport

Hallgatói munkák a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Képző- és Alkalmazott Művészeti Tanszékeiről.

Pécs nem véletlen kapta 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa kitüntető címet: pezsgő kulturális élet, több színház és koncertterem, a Pannon Filharmonikusok, balett társulat, élénk irodalmi és képzőművészeti élet, hatalmas egyetem tanúskodik arról, hogy Magyarország egyik legfontosabb kultúrvárosáról van szó.

A PTE Művészeti Kara a művészetoktatás széles spektrumát fedi le, a Művészeti Doktori Iskola pedig nagyszerű környezetet biztosít ösztöndíjasainak, nemzetközi egyetemi és művészeti kapcsolataink sokaságát felkínálva. A pécsi művészképzés komplex, sokoldalú kortárs vizuális műveltséget és gondolkodást kíván nyújtani. Ezen belül a grafikában, festészetben, szobrászatban és a mediális ágakban a klasszikusi tudást az intuitív és személyes önkifejezés különböző módozataival házasítja össze. A felkínált helyzetek és gyakorlatok a XX-XXI. század magyar és európai művészetének gyakorlatából merítkeznek, és természetesen a hallgatók saját közvetlen tapasztalatából. Ugyanakkor nincsenek üdvözítő, elvárt vagy követendő utak ebben a párbeszédben, a dialógus legalapvetőbb természete, hogy szabad.

Igen fontos eleme maradt a mai napig az oktatásnak, hogy nem egy stílus, nem egyfajta felfogás vagy trend alakítja az iskola arculatát. Nem szeretnénk az oktatásban csak az aktuális vagy éppen sikeresnek látszó művészeti tendenciához alkalmazkodni, mert számunkra elsősorban a hallgató személye, adottságai, fejleszthető képességei számítanak.