Lokál » Programok » Koncert » Rendhagyó Prímástalálkozó

Rendhagyó Prímástalálkozó

“A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)

A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja a hegedűvirtuóz Pál István Szalonna, az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, a Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva. Bede Péter szaxofonon, Both Miklós gitáron, Gombai Tamás hegedűn, Kuti Sándor cimbalmom, Doór Róbert nagybőgőn, Mester László brácsán játszik.


A zenekar különlegessége, hogy mindenki prímás, hiszen vezeti a zenét, adja a jeleket, mindenki egyedi, különleges, a zenekar közösen mégis megbonthatatlan egységet képvisel a színpadon. E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin 2010-ben beválogatta Top of the World listájára, 2011-ben pedig a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját.

Várkert Bazár, Öntőház udvar
Megközelítés a Neoreneszánsz kert vagy az Északi Bazársor felől.
Esőhelyszín: Rendezvényterem
Belépő: 1500Ft.