Lokál » Programok » Koncert » Sambosi-Törley Jazzfesztivál

Sambosi-Törley Jazzfesztivál

A 19.Sambosi-Törley fesztivál 2016. programja

2016. aug. 3. szerda
Kozma Orsi- Fehér Géza DUÓ este 19 órakor
Newbrand- Husnullina Regina koncertje 20 órakor


A zenekarról: A N e w B a n d formációt a ZENE és döntően a JAZZ szeretete ihlette és hozta létre. A zenekar kialakulásáért a tagok kreativitása, profizmusa és a zene felé való végtelen nyitottsága felelős. Magyarország legjobb zenészei képviselik a zenekart, akik újra és újra határokat döntenek és keresik a kiutat a megszokottból az új és felfedezetlen felé.(ebben a zenekarban tatár népdalfeldolgozásokat játszanak.)
Olyan zenészekből és kiváló fiatal tehetségekből áll a zenekar, mint Nagy János (Magyarország legismertebb jazz zongoristája, zeneszerzője, tanára, több hazai és külföldi jazz-verseny díjának tulajdonosa), Frankie Látó (kiváló hegedűművész, aki magyar lemezeken kívül több külföldi jazz-lemezen közreműködött és zenélt ismert külföldi jazz-zenészekkel), Joubert Flóra (fiatal dobos, aki sejtésünk szerint együtt született a dobbal és folyamatosan hazánk kiválóságaitól tanul tovább dobolni), Kéri Samu (a legfiatalabb tag, zseniális és megismételhetetlen basszusgitáros és ígéretes tehetség), Nagy Ábel (fiatal és kiváló zongorista, tehetséges gitáros, nagybetűs zenész, aki szintén pozitív meglepetéseket okoz majd hazánkban és külföldön) illetve Husnullina Regina (énekes, a 2012. évi Voice tehetségkutató showjának felfedezettje). Regina veleszületett zene iránti csodálattal és alázattal töri az utat ötleteinek és elképzeléseinek hazánkban és külföldön egyaránt.

2.nap 2016. aug. 4. csütörtök “Szabad a tánc”
A Fonó zenekar koncertje 20 óra-21.30 óráig
A Fonó Zenekar Budapesten alakult, 1997-ben. Tagjai Magyarország különféle régióiból, Szlovákia és Ukrajna magyarlakta területeiről származó muzsikusok, akik a népzene előadását, oktatását és kutatását hivatásszerűen művelik. Zenéjük fő profilját a magyarság, valamint a Kárpát-Medence egyéb népeinek hangszeres és vokális zenei hagyománya.
A Fonó zenekar állandó tagjai:
Navratil Andrea – ének
Agócs Gergely – ének, tárogató, magyar duda, fujara, pásztorfurulyák
Gombai Tamás – hegedű, hegedűkontra
Pál István “Szalonna” – hegedű,
D. Tóth Sándor – brácsa, ütőgardon, dob
Tárkány-Kovács Bálint – cimbalom
Kürtösi Zsolt – bőgő, harmonika