Lokál » Programok » Gasztro » Szemes Fesztivál

Szemes Fesztivál

A déli part egyik legkedveltebb, ingyenes családi fesztiválja

Aki idén is szeretne velünk eltölteni a nyárból néhány izgalmas napot, tele jó programokkal, aki kedveli a finom ételeket, jó italokat, szíves vendéglátást, aki szívesen hallgat közismert művészeket egy jó kávé vagy finom bor mellett, aki szeretne ott lenni egy izgalmas kiállítás megnyitóján, aki szereti a mosolyt, a derűt, a jó zenéket, annak ott a helye a XXII. Szemes Fesztiválon!


Hagyományos fesztiválunk idén is több izgalmas zenei csemegével, gasztronómiai varázslattal kedveskedik látogatóinak. Egy nagyszerű színházi élménnyel kezdődik az idei fesztivál is: Szabó Borbála egyszemélyes bohózata, a Telefondoktor, Göttinger Pál előadásában a Latinovits Zoltán Művelődési Ház színpadán július 13-én este, mely igazi csemegének ígérkezik.

Miért a Szemes Fesztivál? ?.mert egy Balaton parti település, mely otthont ad a képzőművészeknek, alkotóknak, zenészeknek, ahol alkotó munka folyik 5 napon át, lüktető kulturális központtá válik a település, élettel telnek meg nem használt területek – ahol előtérbe helyezik az alkotó tevékenységet, kreativitást, mindezt remek hangulatban, izgalmas zenei programokkal.


A Vigadó, mely sok éven át a legkedveltebb helyszíne volt fesztiválunknak, sajnos már nem létezik – ezért új izgalmas helyet találtunk: ez lett az ART-park, egy ősfás park Szemes közepén, mely varázslatos otthont ad több produkciónak is: itt lép fel a Colombre Band, az IttésMost Társulat, Fekete Jenő és Horváth Misi, a Crazy Daisy Jug Band, a Blueroom, valamint Svájcból érkező az alpesi kürtös csapat. Mindennap Fókatelep – bakelit lemezes szieszta várja nyugágyakkal a megpihenni vágyókat a déli órákban.

A fesztivál idén is örömmel fogad be fiatal, kezdő zenekarokat, lehetőséget kínálva a minél szélesebb körű bemutatkozásra: velünk lesz a STU33, a Belau, a Blueroom, a Strings of the Streets, illetve a Budaörsi Diákszínpad tehetséges fiataljai. Kiemelten támogatjuk az élőzenei produkciókat, ezért csak és kizárólag a fesztiválon élőzene lesz hallható a különböző helyszíneken.

“Nagy színpadunk” az Állomás téren található Zenepavilon, mely különleges bájával már eddig is több hatalmas bulinak adott otthont. Reméljük ez idén is megismétlődik: itt ad koncertet a Kelemen kabátban, a Bohémian Betyars, a Mary Popkids, és a Pankastic!