Lokál » Programok » Koncert » The King’s Singers

The King’s Singers

Morley, Reger, Ligeti, Bartók, Biebl, Kodály es Bob Chilcott művei, valamint válogatás a The King’s Singers repertoárjának népszerű fejezeteiből.

A királyi énekegyüttes immár visszajáró vendég Budapesten, a fellépéseket mindig óriási érdeklődés előzi meg. Programjaik a reneszánsz madrigáloktól az éppen divatos slágerek feldolgozásáig terjednek, éterien tiszta hangzású énekük ma már fogalom.


Negyvenhat év, több mint kétezer zenemű, több mint százötven lemez, két Grammy-díj, mintegy kétszáz kortárs mű bemutatója, sok ezer telt házas koncert Európában, az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten. Ezek a számok jellemzik napjaink egyik, ha nem a legjobb a cappella énekegyüttesét, amely 1968. május 1-jén mutatkozott be a Queen Elizabeth Hallban.

Annak ellenére, hogy a mintegy öt évtized alatt eddig huszonkét énekes fordult meg az együttesben, a The King’s Singers olyan utánozhatatlan hangzáskultúrát képvisel, amely csak a Bécsi Filharmonikusok vagy a Berlini Filharmonikusok hagyományához mérhető. Amiben ezek az úriemberek valóban egyediek: mindenféle zenét világszínvonalon szólaltatnak meg, ugyanolyan lelkesedéssel, összeszokottsággal, profizmussal, legyen szó reneszánsz motettáról, miséről, sanzonról, romantikus kórusdalról, spirituáléról, kortárs műről vagy akár popslágerről.