Lokál » Programok » Mozi » VETÍTŐGÉP – FRISS MAGYAR FILMEK: VESZETTEK

VETÍTŐGÉP – FRISS MAGYAR FILMEK: VESZETTEK

Az Átrium Film-Színház nyitása óta (a volt Átrium, illetve Május 1 mozi hagyományainak megfelelően) mutat be kortárs filmalkotásokat. 2016-ban rendszeresen olyan filmeket választunk majd ki, melyeket fontosnak tartunk, hogy eljusson a közönséghez, és talán máshol a városban ​már ​nem is látható.​​

A​ sorozat első részeként​ Veszettek c. magyar dráma egy nehéz anyagi helyzetben élő testvérpár történetét meséli el, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy tegyenek valamit a városukban egyre elharapózóbb bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös, és ki az áldozat, és a legjobb szándék is az ellenkezőjére fordulhat, ha erővel próbálnak érvényt szerezni az igazságnak. A vérbeli akciójelenetekkel tűzdelt drámai történet napjaink legaktuálisabb társadalmi kérdéseit feszegeti.


A sikeres Goda-Divinyi alkotópáros, akiknek nevéhez olyan filmek kötődnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon, ezúttal Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró, Kakukk című kisregényét használta alapul.

A főszerepben, a mozivásznon először megmutatkozó ifj.Vidnyánszky Attila mellett, Klem Viktort és Fenyő Ivánt, további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk.