Lokál » Programok » Mozi » VÍGMOZI: GONDOLJ RÁM – KERN ANDRÁS FILMJE

VÍGMOZI: GONDOLJ RÁM – KERN ANDRÁS FILMJE

Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy betegeivel tapintatosan közölje azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy szép vagy inkább csúnya napon kollégája ővele közli ezt a rossz hírt. A mintaférj, a szerető apa, a népszerű orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja szeretteit: a gyerekét, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell őt veszíteniük. Ám amikor már mindenki egy emberként azt gondolja róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alak, ő még mindig él, holott az emberi, orvosi számítás szerint már rég a föld alatt kéne lennie.

A film a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél szeretetről, hazugságokról, árulásokról, kisiklott jószándékokról és az önmagunkkal való szembenézésről. „Szeretném, ha ez a film igazi MOZI lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én MOZI-nak, dramedynek” – nyilatkozta a filmről a rendezője.


A Gondolj rám a Sztracsatella (1995) és A miniszter félrelép (1997) után Kern András harmadik mozifilmje. A forgatókönyvet Kern a film alapjául szolgáló Halhatatlan című novella szerzőjével, Vámos Miklóssal együtt írta.

A haláli vígjáték főszereplői Kern András, Eszenyi Enikő, Rajhona Ádám, Elek Ferenc, Törőcsik Franciska és Liptai Claudia, zenéjét pedig Presser Gábor szerezte.


A filmben a Vígszínház társulatának több tagja is játszik: Kern András, Eszenyi Enikő és Rajhona Ádám mellett Börcsök Enikő, Kopek Janka, Majsai-Nyilas Tünde, Fesztbaum Béla, Józan László és Dengyel Iván.