Lokál » Programok » Fesztivál » Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok immár 32 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, megidézve azt az utánozhatatlan középkori hangulatot, melynek egyik hiteles helyszíne Visegrád.

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat.


A 3 napos rendezvény az 1335-ös visegrádi királytalálkozó korszakát idézi fel, gyalogos és lovas lovagi tornával, várostrommal, solymász- és táncbemutatókkal, Európa számos országából és Magyarországról érkező hagyományőrző csapatok fellépésével. A látványos középkori bemutatók és programok mellett vendégeink a hangulatos vásári forgatagban csillapíthatják éhségüket, és a Királyi Borudvarban Magyarország legjobb boraival olthatják szomjukat.

A Királyi Borudvar pénteken és szombaton a napi nyitva tartás mellett esti koncertekkel várja vendégeit a palota alsó fogadóudvarán; pénteken és szombaton éjjel két óráig, vasárnap pedig este hét óráig. A látogatók megkóstolhatják a történelmi Magyarország legkiválóbb borait és együtt lakomázhatnak a királyokkal. A Királyi Palota és a Fő utca környékén kirakodó vásár és középkori mesterségek bemutatója lesz látható, a vásári forgatagban pedig utcazenészek, komédiások és középkori életképek szórakoztatják a nagyérdeműt.
A koncertek, tánc- és bábbemutatók, vásári komédiák, valamint a Királyi Palota és a Salamon-torony kiállításai, a gyönyörű díszkutak, a hercegi lakosztály, a Királyi Borudvar és a hozzá kapcsolódó programok, valamint a kézműves vásár az idei évtől bevezetett napi belépővel tekinthetők meg. A belépés a rendezvény területére 14 éves kor alatt ingyenes, 14 éves kor felett 1000 Ft/nap. A jegyeket és bérleteket online, vagy a helyszínen lehet megvásárolni. Az internetes elővétel esetén érvényes kedvezményekről itt tájékozódhatnak.