Lokál » Programok » Tánc » Without Words / Duende / Na Floresta

Without Words / Duende / Na Floresta

A modern spanyol tánc egyik legkiemelkedőbb egyénisége a táncos-koreográfus Nacho Duato. Rendkívül sikeres karrierrel a háta mögött a spanyol kulturális és oktatási minisztérium 1990-ben őt nevezte ki a Nemzeti Táncegyüttes (Compañía Nacional de Danza de España) élére, 2010-ben pedig elvállalta a Mihajlovszkij Balett művészeti vezetését.

A szentpétervári Mihajlovszkij Színház az egyik legrégebbi orosz operaház, alapításának éve: 1833. A ház balett-tagozata egyszerre képviseli a tradicionális orosz tánckultúrát és az innovatív szemléletű mozgásművészetet.


Nacho Duato koreográfusi világa a legnagyobbakkal végzett közös munka során alakult ki. Tanult a londoni Rambert-iskolában, Brüsszelben Maurice Béjart-nál, New Yorkban az Alvin Ailey Táncszínházban. Vezető táncos volt a Stockholmi Cullbert Balettnél, majd a Jiří Kylian vezette Holland Táncszínházhoz (Nederlands Dans Theater) csatlakozott. Később olyan együttesek számára készített előadásokat, mint az Ausztrál Balett, a Ballet Gulbenkian, Párizsi Opera Balettje vagy a Martha Graham Daance Company.

Táncelőadás három részben, két szünettel.
Az előadást 12 éven felülieknek ajánljuk.