2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Tech

Három csúcstelefont vehet egy iPhone áráért

Az elmúlt két évben alaposan átrendeződött a világ okostelefon-piaca. Sorra jelentek meg és indultak világhódító útjukra kínai gyártók készülékei. Mára ott tartunk, hogy az okostelefonok értékesítési számában egy alig 5 éves cég Kínában már maga mögé utasította a Samsungot és az Apple-t. Mutatunk három készüléket, amik összesen kerülnek annyiba, mint az almás cég legjobb telefonja.

A legtöbb ember számára a Xiaomi márkanév még ismeretlenül cseng, azonban érdemes lesz megjegyezni, ugyanis a mindössze öt éve alapított cég immáron a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójává lépett elő (a Samsung és az Apple után). Ráadásul Kínában, mely a világ legnagyobb okostelefon-piaca, már toronymagasan a Xiaomi vezeti az eladásokat. A kínai Apple-ként is emlegetett cég tavaly 61 millió készüléket értékesített, és nemrég döntötte meg a gyorsasági eladási rekordot: 12 óra alatt 2,1 millió telefont adott el 335 millió dollár (96 milliárd forint) értékben. Legújabb dobása Mi4i kódnévre hallgat, a vállalat jelenlegi csúcsmodelljének, az Mi4-nek egy egyszerűbb és olcsóbb változata. Azonban ez a modell sem panaszkodhat, erős 4 magos processzorral és 5 colos FullHD (1920×1080) képernyővel rendelkezik és egyszerre két SIM kártyát is kezel. A Xiaomi jelenlegi csúcsmodelljét átszámítva 90 ezer forint körül tudjuk megvásárolni, míg a legújabb Mi4i típus már 60 ezer forintért a miénk lehet, azaz egy 5 éves iPhone áráért kaphatjuk meg.


Xiaomi_Mi4i_crop

A Xiaomi Mi4i több színben is kapható lesz

Nagy érdeklődés övezi a Meizu gyár következő csúcskészülékét, mely június végén érkezik és az MX5 nevet kapta. A nem hivatalos információk szerint a telefon 2,2 gigahertzes processzorral, 5,5 colos qHD felbontású (1536×2560) kijelzővel – mely közel kétszer akkora, mint az iPhone 6 Plus felbontása – és 3 gigabyte memóriával lesz felszerelve, a kamerája 20,3 megapixeles felbontással rendelkezik majd és a kiszivárgott fotók szerint a készüléknek nem lesz kijelzőkerete. Azonban az is előfordulhat, hogy a Meizu MX5 lesz a világ első 10 magos processzorral rendelkező telefonja, mert a világ negyedik legnagyobb chipgyártója, a tajvani Mediatek nemrég vásárolt egy nagyobb részt a cégben és bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja a világ első 10 magos chipjét. Az MX5 árát 100 ezer forint körül jósolják, azaz a hamarosan megjelenő csúcskategóriás modell annyiba kerül majd, mint egy lassan 4 éves iPhone 4S modell.

Az MX5 keret nélküli kijelzővel érkezhet

Az MX5 keret nélküli kijelzővel érkezhet

Kína legfiatalabb okostelefon-gyártója a felhasználónak teljes szabadságot kínál. A OnePlus mindössze két éve alakult, és a nyár végére ígéri OnePlus 2 telefonját, mely a hírek szerint 5,5 colos qHD felbontású (1536×2560) kijelzőt, 4 gigabyte memóriát és hatmagos, 2,7 gigahertzes processzort fog kapni. Az erős hardveren túl a telefon érdekessége, hogy teljesen szabad kezet ad a felhasználóknak az android operációs rendszerben, hiszen az Android alapvető korlátozásai sem lesznek jelen a készülékben. A nagyképernyős telefon tudásával jelentősen felülmúlja majd a legújabb i6 sorozatú iPhone modelleket, és az sem elhanyagolható, hogy míg az almás cég csúcskészülékei 250 és 300 ezer forint között kaphatóak, addig a OnePlus 2 előreláthatólag 120 ezer forintért már megvásárolható lesz.


OnePlus_crop

A OnePlus 2 a felhasználói szabadságra helyezi a hangsúlyt

Kapcsolódó Cikkek