2020. február 17., hétfő
Donát

Budapest

A nemzeti ünnepek lebonyolításához többletforrást kap a HM

A kormány több mint másfél milliárd forintot irányoz elő a honvédelmi tárcának idén és jövőre a nemzeti ünnepek, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények honvédelmi szervezet bevonásával történő lebonyolításához – az erről szóló határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A kormány a nemzetgazdasági minisztert kérte fel arra, hogy a szükséges forrást két részletben biztosítsa.

Idén – egyszeri jelleggel – legfeljebb 1159,1 millió forintról, majd 2016-tól – évente – 548,2 millió forintról kell gondoskodnia a miniszternek. A források a központi költségvetés Honvédelmi Minisztérium fejezetében jelennek meg.

Az idei forrás biztosításának a határideje július 1., míg a későbbi években az éves költségvetésbe kell betervezni a forrást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.