EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

A stadionpénzeket is bukhatják a licenc nélküli csapatok

Az MLSZ a napokban döntött: a már kiesett Pápa, és az év közben csődbe ment Győr mellett a Pécs a Nyíregyháza és a Kecskemét sem kapta meg az NB I-es szerepléshez szükséges klublicencet. Csakhogy ez a három klub, és a Pápa összesen majd 4 milliárd forintot kap a stadionrekonstrukciós programban.

kecskemeti

Kecskemétre a felújított stadion mellett egy atlétikai pálya is kerülne (fotó:kecskemetite.hu)

Pápára 800 millió, Pécsre 1 milliárd, Kecskemétre mindennel (tehát egy atlétikai pályával együtt) 1 milliárd 150 millió, Nyíregyházára 1 milliárd forint kerülne a stadionrekonstrukciós programnak köszönhetően.


Jelenlegi állás szerint mind a négy klub az NB III-ig zuhan, sőt, Pápán ennél rosszabb a helyzet.
Az elmúlt éveknek köszönhetően a pápai utánpótlás-futball széles alapokon áll, ennek az értékein újra fogjuk tudni építeni a pápai focit – mondta Áldozó Tamás polgármester, ami akár megye III-as indulást is jelenthet.

Adódik tehát a kérdés, hogy az NB III-ba – vagy a megye III-ba – kell-e milliárdos nagyságú pénzeket költeni stadionrekonstrukcióra. Ez a kérdés egyébként Pápán is elhangzott.
A stadionfelújítás kormányhatározatban szerepel, melynek módosítását a kormány nem kezdeményezte, de természetesen mások fejével nem tudok gondolkodni, ezért ennek a lehetőségét nem tudom kizárni. Reményeink szerint a felújítás megvalósul, hiszen annak a felnőtt labdarúgókon kívül az utánpótlás játékosok is kedvezményezettjei lennének – mondta erre a polgármester.


Természetesen a kérdéssel megkerestük az MLSZ-t is.
Jelen pillanatban azt vizsgáljuk, hogy milyen kiegészítéseket és változtatásokat kell eszközölni a programban, elsősorban sportszakmai szempontból – mondta Sípos Jenő, a szövetség szóvivője.

És hogy ez pontosan mit jelent?
Nos, a kiegészítés, de főleg a változtatás szó arra utal, hogy a klubok az NB I-es tagságuk mellett az új stadionjukat is elveszíthetik.

Kapcsolódó Cikkek