EUR: 339,42 Ft
CHF: 319,32 Ft
2020. február 26., szerda
Géza

Budapest

Belgium a sörfesztivál vendégországa

Több mint kétszáz sörkülönlegességet, köztük az idei vendégország, Belgium mintegy húszféle sörét, valamint sörkoktélokat is kóstolhatnak az V. Jubileumi Sörfesztivál vendégei a budai Várban június 11. és 14. között.

A négynapos rendezvényen a hazai gyárak klasszikus ízei és a kézműves sörfőzdék nedűi mellett cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök, a Cider Ligetben pedig lágyabb ízek várják a látogatókat – mondta el Kurucz Dániel, a fesztivál főszervezője az eseményről csütörtökön tartott sajtótájékoztatón.


A fesztiválon egy különleges rekordot is megkísérelnek felállítani: elkészítik Magyarország legnagyobb, mintegy 580 literes koktélját, amelynek alapját cider adja.

Tamáska János, a belga sörök legnagyobb magyarországi importőre elmondta, hogy húszféle belga sört mutatnak be a fesztiválon az apátságitól a trappistákon át a gyümölcsös sörökig. Újdonságként sörkoktélokat is kóstolhatnak az érdeklődők. A rendezvényen kialakított belga udvarban a sörök mellett belga csokoládékkal is ismerkedhetnek a vendégek.

A sörök mellett gazdag gasztronómiai kínálat és utcabáli hangulat várja a szórakozni vágyókat. Koncertet ad többek között a Magna Cum Laude, a Neoton Família, Nagy Feró és a Beatrice, míg a Total Dance fesztivál keretében fellép Dr Alban, a Kozmix, az UFO és a Groovehouse is.

A látogatók ezúttal is betétdíjas korsókból fogyaszthatnak, ezek mellett limitált számban kapható lesz “női korsó”, azaz kisebb, négy deciliteres pohár is. A részletes program megtalálható a www.sorfesztival.hu oldalon.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.