2020. február 22., szombat
Gerzson

Budapest XVI.kerület

Cső a szennyvíznek, agyő a szippantósoknak

Csatorna építés Óhegy utca

Ilyen csöveket fektetnek le

Összesen 16 kilométernyi korszerű szennyvízvezeték építése fejeződik be a XVI. kerület érintett részein a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt részeként a napokban. Jelenleg a közel 700 családot érintő közműfejlesztési munkálatok utolsó simításai zajlanak. Az  új csatorna-hálózat műszaki vizsgálata egyes szakaszokon még folyamatban van, de több utcában már megkezdődtek a rákötések is, sőt, nyár elején már az összes kerületi szakaszon elindulhatnak. A szennyvízelvezető hálózatra legkorábban akkor lehet rákötni, amikor az új csatornaszakaszok üzembe helyezése, műszaki vizsgálata megtörtént. Eddig az időpontig az új rendszer nem üzemel, a bevezetett szennyvíz nem folyik el, tehát egy idő után a csatorna telítődik, és ez akár elöntést is okozhat. (BKISZ)

Kinek a költsége?


A szennyvízcsatornázás során az érintett utcákban lefektetik a gerinccsatornát, a telekhatáron belül – gravitációs csatlakozás esetén – egy méterig megépül az ún. házi bekötőcsatorna.  Ezen a vezetéken érkezik majd egy-egy ingatlan összegyűjtött szennyvize az utcai szennyvízcsatornába. Az ingatlan szennyvizét a telken belül a házi szennyvízhálózat gyűjti és továbbítja, ezt az ingatlantulajdonosoknak a saját költségükön kell megterveztetniük és kiépíttetniük a házi bekötő csatornáig.

KERET2


Talajterhelési díj: 90 nap türelmi idő

A szennyvízcsatorna üzembehelyezése után érdemes minél előbb rácsatlakoztatnunk ingatlanunkat az új rendszerre. Azoknak az ingatlantulajdonosoknak, akik az üzembehelyezést követő 90 napon belül nem kötnek rá, talajterhelési díjat kell fizetniük, melynek mértéke 1200 forint köbméterenként. Aki a bekötésről egy éven belül nem gondoskodik, azt a hivatal – eljárási bírság terhe mellett – kötelezi a beköttetésére. A beruházásról további információ és tájékoztatás az alábbi elérhetőségeken áll rendelkezésre:

Projekthonlap: www.bpcsatornazas.hu

Információs e-mail cím: [email protected]

Zöld szám: 06-80-205-412

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.