2020. február 26., szerda
Géza

Sport

Drogba is az Egyesült Államokba tart

Az angol bajnok Chelsea-től távozó Didier Drogba – Frank Lampard és Steven Gerrard után – szintén az Egyesült Államokban folytathatja labdarúgó-pályafutását, másik szigetországi együtteshez legalábbis biztosan nem igazol.

A 37 éves, 104-szeres elefántcsontparti válogatott csatár a Daily Telegraphnak adott interjúban beszélt erről, miután vasárnap lejátszotta utolsó mérkőzését a londoni Kékek színeiben, a Sunderland 3-1-es legyőzése alkalmával.


“Sok fantasztikus csapat van a Premier League-ben, de a Chelsea iránt érzett kötődésem miatt nem tudnék egy másik angol csapatban futballozni” – nyilatkozta Drogba, s hozzátette, amikor a közösségi médiában bejelentette távozását Londonból, azonnal megkereste néhány együttes. “Ez azt jelenti, hogy még mindig hozzá tudok tenni egy csapat játékához, s természetesen az egyesült államokbeli karrier is érdekel. Most néhány nap vagy hét alatt átgondolom, hogy mi a legjobb a számomra, egy azonban biztos: futballozni akarok.”

Lampard, aki csapattársa volt korábban Drogbának a Chelsea-nél, a New York City FC-ben folytatja pályafutását, míg a Liverpooltól vasárnap elbúcsúzott Gerrard a Los Angeles Galaxyhoz szerződött.

Drogba tavaly tért vissza a Chelsea-hez, amelynek színeiben 2004 és 2012 között Bajnokok Ligáját, három bajnoki címet, két Ligakupát és négy FA Kupát nyert. Az elefántcsontparti támadó a most befejeződött idényben újra bajnok lett a Kékekkel, s a Ligakupában is diadalmaskodott a csapattal. A szurkolók 2012-ben Drogbát választották a Chelsea történetének legjobb futballistájává.

Kapcsolódó Cikkek