EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Extra

Eladó Michael Jackson birtoka

Százmillió dollárért (28 milliárd forintért) kínálják eladásra Michael Jackson kaliforniai Neverland birtokát – értesült a Wall Street Journal.

A Santa Ynez Valleyben fekvő több mint ezer hektáros ranchon két tó és vasútállomás is van, valamint hathálószobás ház és 50 férőhelyes moziterem. Az ingatlan sorsa Jackson halála, 2009 óta bizonytalan.


A sztár eredetileg 19,5 millió dollárért vásárolta a birtokot 1988-ban és a Pán Péter történet nyomán nevezte le Neverlandnek, Sohaországnak. A ranchon állatkertet és egy kis vidámparkot is berendezett, ám ezeket halála után elköltöztették.

A birtokot terhelő, több mint húszmillió dolláros adósság kifizetése fejében 2008-ban a Colony Capital LLC vette át Jacksontól az ingatlant. Az énekes halála után elterjedtek olyan hírek, hogy Neverlandet Elvis Gracelandjéhez hasonló zarándokhellyé változtatják, de közben a Colony Capital csöndben rendbe hozatta a Los Angelestől 240 kilométerre elhelyezkedő birtokot.

Jacksont 2005-ben azzal vádolták meg, hogy a ranchon gyermekeket molesztált, ezután már nem utazott le a birtokra.  A Colony Capital szóvivője nem kívánta kommentálni az eladásról szóló hírt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek