EUR: 335,52 Ft
CHF: 316,01 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Extra

Emmy-díj a Downton Abbey alkotójának

mast-da3-iconNemzetközi Emmy-díjban részesül Julian Fellowes, a nagy sikerű Downton Abbey brit tévésorozat alkotója – értesült a The Hollywood Reporter.

A Downton Abbey sorozat a következő, hatodik szezonnal ér véget. Írója, Julian Fellowes munkájáért november 23-án a New York-i Nemzetközi Emmy-gálán az alapítók díjában (International Emmy Founders Award) részesül. Ezt az elismerést korábban Matthew Weiner és J.J. Abrams is átvehette.


“Rendkívüli megtiszteltetés számomra és a Downton-csapat számára is, csak annyit tudok mondani, hogy egyszerre érzem magam érdemtelennek és nagyon-nagyon hálásnak. Jelentős csúcspont ez a pályafutásomban. Köszönöm” – fogalmazott az író közleményében.

A Nemzetközi Televízió-művészeti és Tudományi Akadémia elnöke, Bruce L. Paisner kijelentette, nagy örömöt jelent számára, hogy Fellowest tüntetik ki a Downton Abbeyért. “Julian pályája gazdag tapasztalatát és ötleteit ültette át a mérföldkövet jelentő tévésorozatba, és nagyon várjuk, hogy őt és a Downton Abbey szereplőit a gálán üdvözölhessük” – mondta.

A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbey csaknem egy tucat Emmy-díjat nyert az amerikai tévéakadémiától 2010-es bemutatkozása óta. Julian Fellowes 2011-ben kapott Emmy-díjat forgatókönyvírói munkájáért és a sorozat alkotójaként is díjazták.

Kapcsolódó Cikkek

  • 15 kiló a kis vízilólány

    15 kiló a kis vízilólány

    A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

  • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.