2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Extra

Erős Antónia nem akar félelemben élni

Az RTL Klub híradósa ritkán beszél a gyerekeiről. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10 éves születésnapi sajtótájékoztatóján azonban nyíltan mesélt anyai félelmeiről és arról, hogy ikrei néha mennyire különböznek.

Antónia közel húsz éve cukorbeteg, mégis azt mondja, élete során kétszer érezte át igazán ennek súlyát: először, amikor kiderült a baj, másodszor pedig amikor megtudta, hogy várandós.


Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. SZÜLETÉSNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Erõs Antónia

Egy Csepp Figyelem Alapítvány 10. SZÜLETÉSNAPI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ Erõs Antónia

– Katasztrófa, mikor egy 25 éves emberrel közlik, hogy cukorbeteg. Első azt hittem, hogy vírusfertőzés, nőgyógyászati vagy urológiai probléma. Néhány hétig tartott a sokk, amíg számos szakember megtanított arra, hogy milyen helyzetekre kell számítanom a cukorbetegségemmel kapcsolatban. Amikor terhes lettem  féltem, hogy vajon a gyerekeim megkaphatják-e. Most is van bennem egy egészséges félsz, hogy mindentől megóvjam őket, de rájöttem: nem élhetem félelemben az életem. Tény, hogy kicsivel nagyobb esélyük van a betegségre. Míg egy nem cukros anya esetében egy-két százalék, addig az én esetemben ez a szám kettő-három – vélekedett Antónia.

Éppen ezért a híradós mindent meg is tesz, hogy hat éves ikergyermekeinél minél kevesebb eséllyel alakuljon ki a betegség.


– Az egyik megeszi a nyers répát, a másik ha agyonütném, sem enné meg a nyers ételt. Ennyire különbözőek! Pedig ikreim vannak, ugyanazt kapták, két és fél évig szoptattam őket, és mégis teljesen mások! Anyaként úgy gondolom, csak egy álom, hogy amit a gyerek elé teszek, azt meg is fogja enni. Irányítani persze lehet őket, erőltetni viszont semmit se érdemes – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Majka: Atikával ismét barátok vagyunk

  Majka: Atikával ismét barátok vagyunk

  Majka idén már nem vállal több televíziós munkát, ezt az évet szeretné a zenének szentelni. A számtalan koncert mellett új dalokkal is készülének Széki Attila Curtis-szel, akivel ugyanolyan mély barátságot ápolnak, mint a drogbotrány előtt.

 • Február 29. – A tehetséges emberek és a szerencse napja

  Február 29. – A tehetséges emberek és a szerencse napja

  Február 29-e az a dátum, amely négyévente csak egyszer van, így az ezen a napon szülöttek is csak négyévente ünneplik születésnapjukat. Világszinten közel ötmillióan vannak ők, köztük a háromszoros olimpiai bajnok Kovács Katalin is, aki a Lokálnak arról mesélt: hogyan is ünnepli ő a születésnapjait.

 • Koronavírus: senki ne utazzon fertőzött területekre!

  Koronavírus: senki ne utazzon fertőzött területekre!

  A kormány mindenkit nyomatékosan arra kér, hogy ne utazzon koronavírus által fertőzött területre. Közben kiderült, hogy a tenerifei karanténszállodában két idős és egy kisgyerekes család ragadt, a Lombardiában rekedt kamionsofőr jól van, a Japánban rekedt Diamond Princess óceánjárót pedig elhagyhatta a tünetmentes két magyar.