2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Extra

Félti exe az énekest: „Lassíts, Kozso!”

Mindenkit meglepett, amikor több hónapnyi hallgatás után Kozso videóüzenetben maga jelentette be, hamarosan hazatér, júniustól pedig már koncertezni is fog. Az örömbe azonban némi üröm is vegyül, a rajongók és az énekes volt párja ugyanis aggódnak, és a visszaeséstől tartanak, mint ahogyan az már korábban is történt…

Tavaly októberi agyműtétje óta keveset lehet tudni az énekes állapotáról, amelyről ő maga még egyszer sem nyilatkozott. Kedvese, Keira mesélt a lapoknak arról, mi mindenen ment keresztül Kozso a műtét után. Érthető hát, hogy mindenki meglepetéssel fogadta a két hónapja Amerikában lábadozó énekes videóját, amelyben 30 kilóval könnyebben ugyan, de láthatóan jókedvűen és egészségesen, a tőle megszokott erőbedobással üzen a rajongóknak júniusi visszatéréséről. A közösségi oldalon közzétett videó azonban nem aratott osztatlan sikert a rajongók körében, akik  örülnek ugyan a visszatérésnek, de féltik az énekest a koncertekkel elkezdődő stressztől és pörgéstől. Óvatosan azt kérdezgetik: nem korai ez egy kicsit? Kozso exe, akivel közel


kozso, susie, facebook

Susie aggódik Kozsóért

egy évtizedig alkottak egy párt, szintén aggódik az énekesért. „Nem tudok az állapotáról sokat, mert másfél éve nem beszélünk, de a menedzserünk ugyanaz, így rajta keresztül értesülök arról, mi van vele – meséli a légtornászként dolgozó Susie, azaz Konok Zsuzsanna. – Bár a videó alapján úgy látom, jól van, én a párja helyében nem engedném még színpadra. Persze tudom, milyen makacs tud lenni és mennyire munkamániás – épp ez segített neki a gyors felépülésben is -, de éppen emiatt kellene lassítania. Attól félek, újra elkezdődik a stressz, ráadásul úgy felpörög ilyenkor, hogy napi két-három órákat alszik csak. Márpedig ez most nagyon nem tenne jót neki. Félve mondom ki, és nem akarom az ördögöt a falra festeni, de még egy agyvérzésbe Kozso belehalhat!”

Keira az amerikai út előtt a Storynak mesélt Kozso csodálatos gyógyulásáról. Az alig fél évvel ezelőtti műtétre ugyan veleszületett betegsége, az úgynevezett agyi értorzképződmény miatt került sor, ám Keira akkori beszámolói szerint másnap agyvérzés miatt kellett életmentő beavatkozást végezni rajta. Az énekes a műtét után mozogni és beszélni sem tudott, mindent újra kellett tanulnia. A többhetes kórházi kezelés után otthonában lábadozott, logopédus járt hozzá és akupunktúrás kezeléssel is próbálkoztak. Az énekesnek ráadásul négy éve is volt már agyvérzése: akkor elmondása szerint két nap alatt kétszer történt meg vele a baj, és bár néhány nap pihenőt adott magának, nem sokkal később már újra belevetette magát a munkába. A volt kedves ezek után csak remélni tudja, hogy Kozso ezúttal óvatosabb lesz. „A zene az élete, és talán ez is a sorsa. Hiszen a szenvedélye nélkül nem tud élni, ugyanakkor maximalista is. Valamit vagy nagyon csinál, vagy sehogy…”


Fényterápia és vérrög-háló

koszo3-facebook

Kozso és Keira

Amerikában a becslések szerint mintegy hétmillió agyvérzésen átesett ember él. Nem csoda hát, hogy folyamatosan új módszerekkel rukkolnak elő a tengerentúli specialisták. Minden bizonnyal ezért választotta Kozso is az amerikai orvoslást, ami, úgy tűnik, segített is a teljes felépülésben. A számos eljárás között vannak szelídebb módszerek, mint amilyen a fényterápia is. A fénystimuláció során az egészséges idegsejtek látják el egyre jobban a károsodott, vagy elpusztult neuronok kiesett funkcióit is. A másik, drasztikusabb eljárás során a katéteres vagy a rögfeloldó tablettás módszer kevésbé hatékony alkalmazása helyett egy apró hálóval húzzák ki a páciens agyából az eret elzáró vérrögöt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek