2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Extra

Gyermekeiről mesél Görög Zita

lotti_es_milan_2Görög Zita két gyermek anyukája, Milán fia második osztályos, Lotti lánya pedig nemrég fejezte be az iskolai előkészítőt, idén szeptemberben megy első osztályba. A gyerekek igazi kis felfedezők, a tankönyvek mellett játékos, interaktív formában is tanulnak: kedvenc rajzfilmsorozataik: a Dóra, a felfedezőből és az Umizoomi is folyamatosan fejleszti képességeiket.

Görög Zita elsősorban a tanárok alapján választott iskolát gyermekei számára. „Emlékszem, amikor én kezdtem az iskolát, egy szülővárosomban kísérleti jelleggel induló zenei tagozatra írattak be a szüleim. Az első tanítóm, Lujzika néni lelkesedése és játékossága a mai napig elkísér. A gyerekek iskolakezdésénél ezért valójában tanítót választottunk, nem iskolát. Milus Éva nénije a tananyag átadása közben projektort és interaktív tollat is alkalmaz, mert így játékosabban lehet elsajátítani a betűket és a számokat” – mondta el Zita, akinek kislánya nemrég fejezte be az iskolai előkészítőt.


„Lotti szeptemberben kezd majd a suliban, már nagyon várja, hogy végre iskolás nagylány lehessen. A gyerekeim mindketten nagyon érdeklődőek és elevenek, bár Lotti és Milán két teljesen különböző egyéniség. A lányom igazi kis felfedező, aki mindent kipróbál, a fiam pedig bármilyen helyzetet megold a találékonyságával és humorával. Kíváncsi leszek, Milus miben és hogyan fog segíteni Lottinak a suliban, bár valamelyik nap a legjobb barátjával lementek a jazztánc tanárhoz es beíratták a kishúgaikat – mondván, ha a csajok jóban lesznek, akkor legalább nem őket nyúzzák” – nevetett a Trendmánia csinos műsorvezetője.

gorog_zita_lottivalGörög Zitáéknál a gyerekek az óvoda és az iskola mellett leginkább személyes élményeikből és olykor kedvenc rajzfilmsorozataikból is tanulnak. „Egyikük sem az a sarokban ülő típus, és mivel én is a szabadban lógok legszívesebben, rengeteget kirándulunk, túrázunk: ilyenkor általában tüzet rakunk, pisztrángot fogunk, és igazán felszabadultak vagyunk. A gyerekeim mindketten nagy gyűjtögetők, Milus botkollekciókkal tér hazai az erdei túrákról, Lotti pedig bodobács bogár farmokat hoz létre. Bár nálunk a tv nézés korlátozott szabadidős tevékenység, Dóra és a piros csizmás Diego nélkül nem telhet el hét, „nekik” köszönhető, hogy a fiam megszerette az angol nyelvet.  A kislányomnak a Nickelodeonon futó, iskolára felkészítő rajzfilmsorozatok közül az Umizoomi a legnagyobb kedvence. Ezek a fejlesztő mesék igazán kreatívan hatnak a gyerkőceimre, és bevallom, időnként én magam is lopok ötleteket belőlük, amikor Milusnak épp nincs kedve megírni a hétvégi háziját” – árulta el Zita.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek