2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Egyéb XIV.kerület

Gyermekétkeztetésre pályázik az önkormányzat

Rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére pályázik az önkormányzat. Erről rendkívüli ülésen döntött a testület. Az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkárságától gyermekenként 440 forintot kaphatnak azok az önkormányzatok, amelyek vállalják, hogy június 16. és augusztus 28. között legalább 43 munkanapon keresztül naponta egyszer meleg ételt biztosítanak a rászoruló gyermekeknek. A kerület a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők 30 százaléka után kérhet hozzájárulást.

Iskolai Ebéd Bolyai iskola

Fotó Sáfár Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rendbe tették a Rómait

  Rendbe tették a Rómait

  A Közösségi és Turisztikai Egyesület a Római-partért szervezésében második alkalommal tartottak nagytakarítást a Római-parton.

 • Családbarát Józsefvárost!

  Családbarát Józsefvárost!

  Gyermek- és családbarát városrészt szeretne létrehozni az önkormányzat Józsefvárosban. A kerületvezetés eddig is sokat tett a közbiztonság növelése, a környezet alakítása, az egészségügy és az oktatás-nevelés támogatása érdekében.

 • Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahely

  Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. nyolcmilliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon – jelentette be a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 • Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  Csak az UVSE tudta megállítani a lányokat

  A bajnokság második helyét szerezte meg a DUE- Maarsk Graphics női vízilabda csapata, amely egészen a fináléig menetelt, ahol csak a címvédő UVSE együttesének sikerült megállítania Mihók Attila tanítványait.